Varga Barnabás: Semmi félelem nem volt bennem

Noha ezúttal Tosin Kehinde hosszabbításban szerzett gólja döntötte el a Ferencváros javára az Újpest elleni derbit, a szurkolók a fiatal nigériai szélső teljesítménye mellett annak örültek a legjobban, hogy az 1-0-s végeredménnyel zárult találkozón végre visszatérhetett az előző két szezon gólkirálya, a nyári Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedett Varga Barnabás. A center végigjátszotta a derbit, ám ezúttal a szokásos gólja még elmaradt.

2024. 08. 18. 9:15
Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően az Újpest legyőzése mellett a Fradi szurkolóinak az volt a legfontosabb, hogy Varga Barnabás 55 nappal a súlyos arcsérülése után újra pályára léphetett, ráadásul a csatárt a lila-tábor is megtapsolta a bemutatásnál. A magyar válogatott és a Ferencváros csatára az Újpest elleni derbin kapott először játéklehetőséget a Skócia elleni Eb-meccsen elszenvedett sérülése óta. Ráadásul végig a pályán maradhatott, bár a második félidő ivószünetében Leandro, a Fradi edzői stábjának tagja rákérdezett: „Mi van, Barni, bírod végig?” A csatár csak bólintott, és máris futott vissza a pályára.

POY_1379
Varga Barnabás 55 nap után léphetett újra pályára súlyos sérülését követően    Fotó: Polyák Attila

A találkozó végén elárulta, hogy nagyon elfáradt, hiszen két hónapot hagyott ki az Európa-bajnokságon, a skótok elleni csoportmeccsen elszenvedett horrorsérülése óta. Nem tagadta, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot, azt, hogy a lelátóról kellett néznie a csapatát. 

– Rossz érzés, hogy nem tudtam segíteni korábban, annak viszont örülök, hogy nyertünk az Újpest ellen. Sok helyzetünk volt már az első félidőben is, sajnos ezeket nem rúgtuk be, ami mostanában jellemző ránk, de szerencsére a végén egyet mégis sikerült értékesíteni. Jó lett volna, ha góllal tudok visszatérni, de nem vagyok elégedetlen, hiszen megnyertük a találkozót, én pedig végig a pályán lehettem. Teljes az örömöm, hogy egy ilyen meccsen térhettem vissza – mondta a FradiMédiának Varga Barnabás.

A csatár hozzátette, a maszk nem volt annyira rossz, de nem tagadja, hogy nem a legkényelmesebb viselet, egyelőre viszont még hordania kell. Hogy meddig?

– Nagyon jó hír, hogy hamarosan levehetem, és akkor minden a régi lesz. A fejeléseknél nem volt probléma a bátorsággal, de a labda ívét még nehezebben számoltam ki, mint korábban, ettől függetlenül semmi gond nem volt – árulta el a visszatért csatár.

Tosin Kehinde az első gólját éppen az Újpest ellen szerezte a zöld-fehéreknél     Fotó: Polyák Attila

A találkozó hőse Varga Barnabás mellett a csereként beálló, a 92. percben a győztes gólt megszerző Tosin Kehinde volt, aki nem győzte a szurkolókat dicsérni.

– Borzasztóan kemény mérkőzés volt, nem volt egyszerű dolgom, mert egy darabig kívülről kellett néznem, ahogy kimaradnak a ziccerek. De kaptam egy esélyt, és én mindent beleadtam, hogy kihasználjam azt a lehetőséget, amiből végül sikerült gólt szerezni. Egyszerűen lenyűgöző ebben az atmoszférában, ilyen szurkolótábor előtt játszani. A szurkolóink mindig hatalmas segítséget jelentenek, hihetetlen energiát és erőt adnak nekünk – jelentette ki Kehinde széles mosollyal az arcán.

Sokat nem pihenhetnek a zsinórban 17. alkalommal megnyert derbit követően, ugyanis már csütörtökön, augusztus 22-én, este 9 órától folytatódik a nemzetközi kupamenetelés, amikor a Fradi hazai pályán fogadja a bosnyák Borac Banja Luka csapatát. A tét immár az Európa-liga főtáblája lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.