Sima lett a magyar csapat gólgazdag rangadójának vége

A magyar férfi-vízilabdaválogatott az olimpia csoportkörének utolsó fordulójában 17-13-ra legyőzte a címvédő Szerbiát. A magyar csapat főként parádés második negyedével alapozta meg a sikert, akkor hét gólt dobott. Az eldőlt, hogy Magyarország a csoportja harmadik helyén zárt, az még nem, hogy melyik válogatott ellen játszik a szerdai negyeddöntőben.

2024. 08. 05. 13:11
magyar csapat férfi vízilabda Szerbia olimpia 2024
A magyar csapat a szerbek ellen gólgazdag meccsel zárta az olimpia csoportkörét Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott az olimpiai címvédő Szerbia elleni presztízsmeccsel zárta a csoportkört, amelynek némileg váratlanul az volt a tétje, hogy a spanyolok és az ausztrálok mögött melyik válogatott jut a harmadik, s melyik a negyedik helyen a párizsi olimpia negyeddöntőjébe.

Vámos Márton magyar csapat férfi vízilabda Szerbia olimpia 2024
Vámos Márton gólt ünnepel Szerbia ellen (Fotó: Csudai Sándor)

Szakértőnk, Szécsi Zoltán felhívta a figyelmet, hogy taktikázásra nincs lehetőség, hiszen a másik csoport utolsó fordulós meccseit csak a szerb és a magyar csapat rangadója után játsszák.

A magyar csapat nagy fordítása

A szerbek kezdtek jobban, 4-2-re vezettek az első negyed után, a második negyed azonban ritkán látható magyar gólzáport hozott: Varga Zsolt együttese hétszer is bevette az ellenfél kapuját, a nagyszünetben már 9-7 volt ide. A fordítás után már kézben tartotta a mérkőzést a magyar csapat, végül 17-13-ra nyert, így megszerezte a csoportja harmadik helyét.

Hogy ez mit jelent a negyeddöntőre, arról még szinte semmit sem tudunk. Az már eldőlt, hogy a túloldalról Olaszország, Horvátország, Görögország és az Egyesült Államok jut be a legjobb nyolc közé, ám elméletileg még mind a négy végezhet a második helyen, azaz bármelyik lehet még a magyar csapat következő ellenfele.

A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán a mérkőzés előtt kijelentette: nyerni kell Szerbia ellen, mert a csoport negyedik helyén végezni „ciki”. Szécsi saját sydney-i emlékeiből merített, s már a kieséses szakasz esélyeit is elemezte.

 

 

Az már ismert, hogy a női válogatott a címvédő Egyesült Államok ellen játszik az olimpiai elődöntőért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.