Mihók Attila: Mindenkinek el kell döntenie, hogy győzni akar vagy...

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó csoportmeccsét ötméteresekkel elveszítette Ausztrália ellen, ezzel eldőlt, hogy a harmadik helyen jut tovább, s a negyeddöntőben a címvédő Egyesült Államok lesz az ellenfele. A magyar csapat szövetségi kapitánya, Mihók Attila a lövőkedvet hiányolta, Kurucz-Gurisatti Gréta szerint a fórok kihasználása miatt maradt el a siker.

2024. 08. 04. 16:17
női vízilabda Magyarország Ausztrália olimpia 2024 Párizs Mihók Attila magyar csapat
Mihók Attila szerint a magyar csapat túl sokat passzolt Ausztrália ellen Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női vízilabda-válogatott úgy ugrott medencébe Ausztrália ellen, hogy tudta: rendes játékidős győzelemre van szüksége, hogy feljebb kapaszkodjon csoportjában, és elkerülje az Egyesült Államok elleni negyeddöntőt. Ennek ellenére a magyar csapat csak 1-0-nál vezetett a meccsen, s bár az ötmétereseket kiharcolta, a szétlövést elveszítette, azaz maradt a harmadik az A jelű ötösben.

Kurucz-Gurisatti Gréta női vízilabda magyar csapat olimpia 2024 Párizs Ausztrália Egyesült Államok Mihók Attila
Kurucz-Gurisatti Gréta felidézte, hogy a legutóbbi Egyesült Államok elleni meccset megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott (Fotó: Csudai Sándor)

Nem úgy alakult a meccs, ahogy szerettük volna, hiába tudtuk, hogy úgy nagyon nehéz lesz legyőzni az ausztrálokat, hogy az utolsó három percben próbálunk fordítani. Nekünk kellett volna dominálni, nem arra várni, hogy az ausztrálok mindent elrontanak, mi meg találunk egy-két gólt. Sokkal agresszívebben kellett volna játszani, el kellett volna vállalni az első lövőhelyzeteket, nem mindig továbbadni a labdát, hogy hátha összejön egy bejátszás.

Ha jó eredményt szeretnénk elérni, akkor mindenkinek el kell dönteni, hogy győzni akar vagy azt akarja, hogy az ellenfél elveszítse a meccset

– fogalmazott az ausztrálok elleni meccs után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Mihók Attila.

Az Egyesült Államok lesz a magyar csapat ellenfele

Az amerikaiak elleni negyeddöntőben is a hozzáállás lehet a kulcs a szakember szerint.

– Az amerikai csapatnak nyilván nem lehet nekiugrani, ész nélkül lövöldözni, de ha adódik lehetőség, azt el kell vállalni. Szeretnénk ott lenni az elődöntőben, meg kell próbálni megnyerni azt a meccset, de valóban meg kell próbálni, felpörgetni, agresszívabbnak lenni, keresni a lehetőségeket.

Az Egyesült Államok női vízilabdacsapata a legutóbbi három olimpiát megnyerte, ahogy a legutóbbi hat világbajnokságból ötöt is aranyéremmel zárt. A legutóbbi emlékünk viszont pozitív róluk.

– Nagyon jó, hogy úgy búcsúztunk el az amerikaiaktól, hogy Berkeley-ben megvertük őket, biztos vagyok, hogy ez nyomot hagyott bennük, ahogy bennünk is – idézte fel az Egyesült Államok elleni felkészülést Kurucz-Gurisatti Gréta. – Jól ismerjük őket, az apró hibák sem férnek bele ellenük. Csúszni-mászni kell majd a sikerért, minden blokknak, minden gólnak nagy értéke lesz.

Kurucz-Gurisatti szerint a fórok jobb kihasználásával lehetett volna jobb eredményt elérni az ausztrálok ellen, illetve azt fájlalta, hogy a meccs hajrájában a magyar csapat nem tudta hatástalanítani a négy gólig jutott Alice Williamst, hiába készültek a mieink arra, hogy ő a leggólveszélyesebb ausztrál játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.