A magyar válogatott futballista nevét máris dalba foglalták új klubjánál

Szombat este hivatalosan is bejelentette Callum Styles érkezését a West Bromwich Albion. A magyar válogatott futballista négyéves szerződést írt alá a csapattal, s az a célja, hogy feljusson a West Brommal a másodosztályból a Premier League-be. Callum Styles tiszteletére máris dalt költöttek a WBA szurkolói.

2024. 08. 25. 7:46
Callum Styles West Bromwich Albion Premier League magyar válogatott
Callum Styles a West Bromwich Albion harmadik magyar játékosa Gera Zoltán és Fülöp Márton után Fotó: X/Callum Styles
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán után újra magyar játékosa van a West Bromwich Albionnak. Az angol másodosztályban szereplő klub szombat este jelentette be Callum Styles érkezését. A harmadosztályú Barnsley-t elhagyó Callum Styles négyéves szerződést kötött a WBA-val, és a célja, hogy az együttessel közösen tegye meg az újabb szintlépést, azaz feljusson a Premier League-be.

Callum Styles West Bromwich Albion Premier League magyar válogatott
Callum Styles a következő években a West Bromwich mezét viselheti (Forrás: X/West Bromwich Albion)

– Ez egy nagy klub, amelynek a Premier League-ben a helye. Mindenkinek az a célja, hogy vissza is kerüljön oda. Ilyen lehetőségre nem lehetett nemet mondani – idézte új magyar játékosát a West Bromwich honlapja.

Callum Styles Gera Zoltán nyomdokain

Korábban két magyar futballistája volt a West Bromwichnak. Gera Zoltán esetében nem túlzás kijelenteni, hogy a klub legendájává vált, első angliai idényében a Premier League-idény álomcsapatába is bekerült a WBA színeiben. Gera két időszakban összesen hét szezont húzott le a birminghami csapatban.

Rajta kívül a tragikus sorsú Fülöp Márton szerepelt még az együttesben, ő három meccsen védte a West Bromwich kapuját.

A WBA legutóbb a 2020/21-es idényben szerepelt a Premier League-ben. Tavaly nem volt messze a feljutástól, az ötödik helyen végzett a Championship tabelláján, de a szintlépésért rendezett rájátszás elődöntőjében kikapott a Southamptontól.

Az aktuális idényt is jól kezdte a West Brom: három forduló után hét ponttal a másodosztály tabellájának negyedik helyén áll.

Szurkolói dal Callum Styles tiszteletére

Stylest szeretettel fogadták a WBA szurkolói, az X-en a bejelentő poszt alatt már egy szurkolói dalt is írtak a tiszteletére. Ha a magyar válogatott középpályás sikeres lesz a klubnál, ez vagy valami hasonló felharsanhat majd az arénában is.

Ugyanakkor a Barnsley szurkolói nem hullattak könnyeket, bejegyzéseik alapján a harmadosztályú klubnál Stylest jó képességű, de nem megfelelő hozzáállású labdarúgóként ismerték meg. Tegyük hozzá: Styles aligha hibáztatható azért, hogy a harmadik vonalból szintet akart lépni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.