A „majdnem magyar” támadó meglepte a Cityt, csúnya lett a folytatás

A Premier League egyik újonca, az Ipswich Town látogatott szombaton a címvédő Manchester City otthonába az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában. Ezek alapján a hazaiak gólgálájára számíthattunk, ehhez képest Sammie Szmodics góljával az Ipswich szerzett vezetést. Tizenhat perc alatt „helyreállt a rend”, a City három gólt vágott az újonc kapujába. Nem sokkal a lefújás előtt Erling Haaland teljessé tette a mesterhármasát, Pep Guardiola csapata ezzel 4-1-re győzött.

2024. 08. 24. 17:31
Sammie Szmodics góljával szerzett vezetést az Ipswich a Manchester City vendégeként
Sammie Szmodics góljával szerzett vezetést az Ipswich a Manchester City vendégeként Fotó: AFP/Darren Staples
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sammie Szmodics neve az év elején annak köszönhetően lett ismert Magyarországon, hogy egy ír portál váltig állította , Marco Rossi meghívta a nemzeti csapatba az angol másodosztály gólkirályjelöltjét. A szövetségi kapitány valóban puhatolózott a játékos szándékairól, ezt csak Szmodics vagy a menedzsere szivárogtathatta ki azért, hogy nyomást helyezzen az ír szövetségre, onnan várta a meghívót.

A Manchester City villámgyorsan fordított
A Manchester City villámgyorsan fordított (Fotó: AFP/Darren Staples)

A terv bevált, a 28 éves támadó márciusban debütált az ír válogatottban, júniusban pedig még a mieink ellen is pályára lépett – akkor szakadt meg a magyar nemzeti csapat tizennégy mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.

Visszatérve Szmodicshoz, a csatárnak tehát jó tavasza volt, és a nyárra sem panaszkodhat, hiszen az Ipswich Townhoz igazolt, amely éppen feljutott a Premier League-be. Az első élvonalbeli meccsén Szoboszlai Dominikkel is szembenézett, akivel a magyar válogatottnál akár csapattársak is lehettek volna, helyette a múlt héten ellenfelek voltak, amikor a Liverpool 2-0-ra legyőzte az Ipswichet.

Hat perc alatt hármat vágott a City

A PL-újoncnak nincs könnyű sorsolása, a bajnoki bronzérmes után szombaton a címvédő következett, ráadásul idegenben. Szmodics a Liverpool ellen csak csere volt, most a kezdő tizenegyben találta magát, és sikerült is meglepnie az összes világoskéket, a 7. percben megszerezte a vezetést. De a címvédő nem lenne címvédő, ha ennyiben hagyta volna a dolgot. A 12. percben Erling Haaland büntetőt értékesített, ezután a Manchester City kétpercenként újabb gólt rámolt a vendégek kapujába, Kevin de Bruyne és Haaland voltak az elkövetők. A 16. percben tehát már 3-1 volt az állás házigazda javára – a védők elfelejtettek kimenni a pályára?

A mérkőzés képe alapján a szünetre akár 5-1-re is vezethetett volna Pep Guardiola együttese, de maradt a 3-1.

Az állás aztán majdnem a rendes játékidő végéig nem is változott, de a 88. percben Haaland harmadszor is lecsapott, vagyis a City 4-1-re kiütötte az újoncot.

A manchesteriek után az Arsenal is hozta a maga meccsét, 2-0-ra nyert az Aston Villa vendégeként. A Tottenham Hotspur 4-0-ra intézte el otthon az Evertont, a Manchester United viszont 2-1-re kikapott Brightonban.

Premier League, 2. forduló

szombat:
Brighton–Manchester United 2-1 (1-0)
Crystal Palace–West Ham United 0-2 (0-0)
Fulham–Leicester 2-1 (1-1)
Manchester City–Ipswich 4-1 (3-1)
Southampton–Nottingham Forest 0-1 (0-0)
Tottenham Hotspur–Everton 4-0 (2-0)
Aston Villa–Arsenal 0-2 (0-0)

vasárnap:
Bournemouth–Newcastle 15.00 (tv: Spíler 1)
Wolverhampton Wanderers–Chelsea 15.00 (tv: Match 4)
Liverpool–Brentford 17.30 (tv: Spíler 1)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.