Milák Kristóf cáfol, visszaélhettek a nevével

Titokzatos Facebook-oldal aktivizálódott a párizsi olimpia ideje alatt, amely a lassan már egy éve nem nyilatkozó és a nyilvánosságban semmilyen formában nem kommunikáló Milák Kristóf nevében tesz közzé posztokat, és megosztotta Hosszú Katinka nyílt levelét is, amelyben az úszószövetséget támadta. Korábban úgy értesültük, hogy az oldal a párizsi olimpián aranyérmes úszó jóváhagyásával működik, és az erről szóló cikkünk hatására új információ érkezett szerkesztőségünkbe: Milák cáfolja azt, hogy Hosszú levelének a megosztásához köze volt.

2024. 08. 06. 18:14
Milák Kristóf az ezüst után aranyat is nyert Párizsban
Milák Kristóf cáfolja, hogy köze lenne ahhoz, hogy valaki megosztotta a nevében Hosszú Katinka nyílt levelét. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer lájk és több száz hozzászólás érkezik annak a Facebook-oldalnak a friss bejegyzéseire, amely Milák Kristóf nevét viseli. Az oldalt 2017-ben hozták létre, ám a párizsi olimpia kezdetéig többnyire inaktív volt a rajta jelenleg is elérhető posztok alapján. Aztán Milák 200 pillangón megszerzett ezüstérme után feléledt, múlt szerda óta már több mint tíz bejegyzés került fel az oldalra, amely azt a látszatot kelti, hogy Milák Kristófé. Az emberek ezt a hozzászólások alapján szemmel láthatóan el is hiszik.

Milák Kristóf nevében megosztották Hosszú Katinka nagy port felverő nyílt levelét Forrás: Facebook

Tekintettel arra, hogy Milák lassan egy éve nem nyilatkozott egyetlen sajtóterméknek sem, és a fő közösségi médiás csatornájának számító Instagram-oldalán (swimilak) sem tett közzé saját bejegyzéseket a párizsi olimpia alatt, megpróbáltunk utánajárni a titokzatos Facebook-oldal hitelességének. Kedd reggel megjelent cikkünkben végigvettük a gyanús jeleket, amelyek arra utalhatnak, hogy esetleg kamuoldalról van szó, ám egy megbízhatónak tekinthető forrásból úgy értesültünk, hogy Milák tud az oldal létezéséről, őhozzá kötődik, bár személy szerint nem ő teszi közzé a bejegyzéseket rajta.

Cikkünk hatására kedd délután új információ érkezett szerkesztőségünkbe, amely szerint Milák cáfolja azt, hogy az ő jóváhagyásával került volna ki az oldalra az a bejegyzés, amely továbbosztotta Hosszú Katinka hétfőn közzétett nyílt levelét, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok éles támadást indított a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) és annak vezetősége ellen.

Mivel a bejegyzés a mostani cikkünk megjelenésekor is megtalálható volt még az oldalon, arra következtethettünk, hogy ha az oldal valamilyen formában kötődött, kötődik is Milák Kristófhoz, jelenleg elképzelhető, hogy visszaélnek a nevével. Ugyancsak kedd délután frissült a Facebook-oldal leírása. Korábban csak annyi szerepelt ott, hogy "Milák Kristóf – úszó", ami mostanra kibővült azzal, hogy "(Rajongói, közösségi oldal)".

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.