A harmadik menetben nyerte meg első párizsi mérkőzését a magyar tekvandós

A magyar delegáció első tagjaként Salim Omar Gergely mutatkozott be a tekvandósok versenyében a párizsi játékokon. A második olimpiáján részt vevő 21 éves sportoló dél-amerikai rivális ellen nyert 2-1-re az 58 kilogrammosok selejtezőjében, ezzel negyeddöntős.

2024. 08. 07. 13:11
SALIM Omar Gergely; RODRÍGUEZ, Cesar;
Salim Omar Gergely (pirosban) keze a magasban. Képünk korábbi felvétel! Fotó: MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdától szombatig zajlik a sportág olimpiai tornája, amelyet a vívóversenyekről már ismert Grand Palais-ban rendeznek Párizsban.

 

Ez történt

A játékokra Európa-bajnoki címvédőként érkezett Salim Omar egy challenge után szerzett három pontot az első menetben, majd még annak befejezése előtt egy gyönyörű fejrúgással megduplázta előnyét, 6-0-s eredménnyel ért véget az első szakasz. A folytatásban az argentin Lucas Guzmán is kiérte a challenge-t, ez pedig öt pontot ért számára. A menetet 5-3-ra nyerő ellenfél összesítésben egyenlített.

A párharcot eldöntő harmadik felvonásban kétpontos előnyre tett szert Salim Omar. Az utolsó 10 másodperc aktív küzdelmet hozott, az argentint megintették, így 3-0-s eredménnyel zárult ez a szakasz. Salim Omar Gergely 2-1-re győzve jutott tovább.

Folytatás a program szerint 15.58-tól a negyeddöntővel.

Nem Salim az egyetlen magyar versenyző Párizsban: Józsa Levente csütörtökön, Márton Viviana pedig pénteken lép a küzdőtérre. A kedden megtartott sorsolás értelmében Salim az argentin Lucas Guzmannal, Józsa a kínai Liang Jü-suajjal, Márton pedig az elefántcsontparti Ruth Gbagbival csap össze a legjobb nyolc közé jutásért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.