Bukások, amelyek Szalai Attila sorsát is befolyásolhatják

Szalai Attila korábban azt nyilatkozta, hogy jelenlegi csapatánál, a Hoffeinhemnél szeretné teljesíteni a következő idényt, de nem csak rajta múlik, hogy ez megvalósul-e. A német klub szeretne új játékosokra beruházni, egyelőre azonban kudarcba fulladtak a tervei.

2024. 08. 14. 18:00
Szalai Attila a Hoffenheim mezében
Szalai Attila a Hoffenheim mezében Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Attila 2023 nyarán hagyta ott a Fenerbahcét, mert bár megtalálta a helyét Isztambulban, szerette volna egy nagy bajnokságban is kipróbálni magát. Így amikor a Hoffenheim megkereste, nem mondott nemet a németeknek. Egy álma tehát teljesült a 46-szoros válogatott védőnek, az idénye viszont nem úgy alakult, ahogy azt elképzelte: ősszel mindössze négy bajnokin kapott játéklehetőséget, tavaszra aztán kölcsönadták őt a szintén a német élvonalban szereplő Freiburgnak. Ahol viszont még kevesebb időt töltött a pályán, a tavaszi szezon végeztével pedig hazatért a Hoffenheimhez.

Sergio Ramos of Sevilla FC is playing during the La Liga EA Sports match between Sevilla FC and Cadiz CF at Ramon Sanchez Pizjuan in Seville, Spain, on May 15, 2024. (Photo by Jose Luis Contreras/Dax Images) (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Az új idényben Szalai Attila is a Sevilla mezét ölti majd magára, mint azt korábban Sergio Ramos (elöl) tette? Fotó: AFP/NurPhoto/DAX Images/Jose Luis Contreras

Szalai Attila a Sevillába tart?

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a 26 éves futballista sorsa. 2027 nyaráig szól a szerződése, ám a csapatánál a német Kicker lap szerint nem számolnak vele a következő idényben. Maga Szalai az Európa-bajnokság után annyit osztott meg a jövőjéről, hogy megküzd azért, hogy helye legyen a gárdában. Török és arab megkeresésekkel kapcsolatban hozzátette, nem kell minden pletykát elhinni.

Nos, mi azért beszámolunk a legutóbbi híresztelésekről. A napokban a spanyol Vamosmisevillafc.com portál azt írta, a vasárnap a Liverpooltól 4-1-re kikapó Sevilla szeretné megerősíteni a védelmét, ezért élénken érdeklődik Szalai iránt, szívesen kölcsönvenné őt. A gond csak annyi, hogy ehhez előbb fel kellene szabadítania némi pénzt, mivel a klub nincs jó anyagi helyzetben.

Ha mindezek után a magyar játékos mégis a Hoffenheimnél maradna, hatással lehetnek a jövőjére az elmúlt napok történései. A Bild bulvárlap arról írt, hogy a német klub ezen a héten nem egy, hanem egyenesen két védő átigazolását szerette volna bejelenteni, ám a Salzburg francia és a Southampton német futballistája, Oumar Solet, valamint Armel Bella-Kotchap is megbukott az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon. A Hoffenheim ugyanakkor még nem mondott le egyikükről sem, megoldást keresnek.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.