Kettesével veszi a Bayern játékosait a Manchester United

A Manchester Unitednél elszántak, hogy javítsanak a Premier League előző idényében elért nyolcadik helyezésükhöz képest, ezért ezen a nyáron sem fogják vissza magukat az átigazolási piacon. Kedd este két újabb játékos érkezését jelentették be, a duó a Bayern Münchent hagyja ott a Vörös Ördögök kedvéért.

2024. 08. 14. 12:04
Matthijs de Ligt (balról a második) az ősszel már nem a Bayern, hanem a Manchester United mezét ölti magára
Matthijs de Ligt (balról a második) az ősszel már nem a Bayern, hanem a Manchester United mezét ölti magára Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SVEN SIMON/Frank Hoermann
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League klubjai közül a Manchester United a bronzérmes, ha az elmúlt tíz év költekezését rangsoroljuk. A Vörös Ördögök 1,8 milliárd euróért vásároltak új játékosokat, a probléma mindössze annyi, hogy ez az eredmények szintjén nem mutatkozott meg (bár ez az átigazolási piacon legaktívabb Chelsea-ről is elmondható). Trófea nélkül azért nem maradtak, az FA-kupában és a ligakupában is voltak sikerélményeik, de a két legfontosabb sorozatban, a PL-ben és a Bajnokok Ligájában esélyük sem volt a végső győzelemre.

Erik ten Hag (balra) két egykori játékosával dolgozhat újra a Manchester Unitednél
Erik ten Hag (balra) két egykori játékosával dolgozhat újra a Manchester Unitednél (Forrás: Manutd.com)

Most sem spórol a Manchester United

Erik ten Hag a csalódások ellenére, az FA-kupa májusi megnyerésének köszönhetően megtartotta az állását. Harmadik idényét kezdi meg a Manchester United vezetőedzőjeként, és a klubtulajdonosok ismét mélyen a zsebükbe nyúltak, abban a reményben, hogy végre talán ütőképes csapatot állít össze a holland menedzser.

Leny Yoro megszerzése komoly fegyvertény, mert a 18 éves francia védőt a spanyol bajnok és BL-győztes Real Madrid, valamint a Liverpool is kiszemelte magának, bár persze az nagyban közrejátszott a transzfer létrejöttében, hogy az MU ajánlotta a legtöbbet, 62 millió eurót a Lille-nek.

A következő szerzemény a Bologna holland csatára, Joshua Zirkzee volt, aki nem kevesebb, mint 42,5 millió eurójába került az angol rekordbajnoknak, kedd este pedig újabb két érkezőről számolt be a klub, Matthijs de Ligtet (45 millió) és Nusszair Mazraouit (15 millió) is megvásárolták a Bayern Münchentől. Előbbi négy, utóbbi öt évre írt alá. 

Mindkét játékos jól ismeri Ten Hagot, még az Ajaxnál dolgoztak együtt.

– Erik ten Hag nagy hatással volt rám a pályafutásom kezdetén. Tudja, hogyan hozza ki belőlem a legtöbbet, és alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk – fogalmazott De Ligt. – Tudom, hogy mire van szükség ahhoz, hogy sikereket érjünk el ezen a szinten. Eltökélt vagyok, hogy ezzel a különleges klubbal is sikereket érjünk el. 

– Az elkövetkező időszak lehet a pályafutásom csúcspontja. Izgalmas lesz újra Ten Haggal dolgozni. Tudom, hogy mit vár el a játékosaitól. Mindent megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat – ígérte Mazraoui a bemutatásakor. A 26 éves védő szolgálataira nagy szükség is lesz, a sérült Luke Shaw-t kellene pótolnia a következő hetekben.

A Fulham ellen a Premier League új idényének nyitómérkőzését (péntek 21.00) játszó United néhány játékosától meg is vált a nyáron, mások mellett Aaron Wan-Bissaka (West Ham, 17,6 millió), Mason Greenwood (Olympique Marseille, 26 millió), Donny van de Beek (Girona, bónuszok nélkül 500 ezer euró).

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.