Szalai Attila és csapata sem így képzelte az idénykezdést

A Hoffenheim papíron könnyű ellenfelet kapott a Német Kupában. A negyedosztályú Würzburger Kickers azonban hamar vezetést szerzett Szalai Attila csapata ellen. Az élvonalbeli Hoffenheim egy öngóllal egyenlített, de egyáltalán nem volt meggyőző Würzburgban, ahol a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is hátrányba került, de végül tizenegyespárbajban elkerülte a szégyent. Szalai Attila a kispadról figyelte csapata szenvedését.

2024. 08. 16. 19:55
Szalai Attila magyar válogatott Hoffenheim Német Kupa labdarúgás
A válogatott miatt is fontos lenne, hogy Szalai Attila klubszinten rendszeres játéklehetőséget kapjon Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Attila a 2023/24-es idényben mindössze nyolc meccsen léphetett pályára, ebből ötször a Hoffenheim, majd kölcsönadása után háromszor a Freiburg színeiben, noha nem volt komolyabb sérülése, a kispadon rendre ott ült. A tavasz alapján várható volt, hogy Szalai Attila nem marad Freiburgban, a 2024/25-ös idényt egyelőre a Hoffenheimnél kezdte meg. A kék-fehérek az első tétmeccsüket a negyedosztályú Würzburger Kickers otthonában játszották, a Német Kupa első fordulójában.

20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN

A képen: Dan Ndoye (19)
Szalai Attila (4) Hoffenheim német kupa
Szalai Attila nyáron a magyar válogatott színeiben két Eb-meccsen is játszott, ám az új idény kezdetén újra a Hoffenheim kispadján találta magát (Fotó: Mirkó István)

Szalai Attila sajnos a megszokott helyén, a kispadon kezdte a meccset, onnan figyelte, ahogy Enes Kuc egy védelmi bakit kihasználva vezetést szerzett a Würzburgnak.

A Hoffenheim viszonylag hamar egyenlített, Farahnak vétett öngólt. Átütő erőt azonban nem lehetett felfedezni az esélyesebb csapat játékában. Bár a Hoffenheim egyértelmű labdabirtoklási fölényben játszott, a helyzeteket tekintve éppúgy benne volt a levegőben a hazaiak újabb találata, mint egy esetleges Hoffenheim-gól.

Végül egyik sem született meg, hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A ráadás első félidejében ismét vezetést szerzett a Würzburg, de a Hoffenheim a második tizenöt percben kiharcolta a tizenegyespárbajt, amelyet 5-3-ra megnyert, így továbbjutott a Német Kupában.

Mi lesz Szalai Attila sorsa?

A Hoffenheim egyelőre váratlan akadályokba ütközött, amikor a védelmét akarta megerősíteni, s amíg nem lesz megfelelő mélység a poszton, addig vélhetően ragaszkodni fog Szalaihoz mint baj esetén bevethető védőhöz.

A hírek szerint a spanyol Sevilla érdeklődik Szalai Attila iránt. Bárhol is tölti majd az őszt Szalai, a Nemzetek Ligája-szereplésre készülő magyar válogatott szempotjából fontos lenne, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.