Vízilabdázónk könnyek között bejelentette a visszavonulását, de estére meggondolta magát

Azt követően, hogy a párizsi olimpián női vízilabda-válogatottunk szombaton délután megszerezte az ötödik helyet, Vályi Vanda az M4 Sportnak könnyek között mondta, hogy lezárja húszéves pályafutását. De estére meggondolta magát.

2024. 08. 10. 22:03
VÁLYI Vanda; FLYNN, Jenna
Nanterre, 2024. augusztus 6. Vályi Vanda (b) és az amerikai Jenna Flynn a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi vízilabdatornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkõzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 6-án Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női vízilabda-válogatottunk az ötödik helyen végzett a párizsi olimpián, amelynek szombati helyosztóján ötméteresekkel 15-12-re legyőzte az olasz csapatot. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a negyedik negyedben kétgólos hátrányból mentette döntetlenre az összecsapást, majd a párbaj során Magyari Alda két lövést is hárított, a mieink pedig nem hibáztak. A találkozó után Vályi Vanda könnyek között nyilatkozott az M4 Sportnak.

VÁLYI Vanda
Vályi Vanda (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Vályi Vanda: Ez most egy húszéves pályafutás lezárása

– Hálás vagyok a társaimnak, tudom, hogy ez jobban is alakulhatott volna, viszont büszkék vagyunk arra, hogy ezt az ötödik helyet el tudtuk hozni. A negyeddöntő után azt mondtuk egymásnak, legyen ez az új arany. Egymás tiszteletéért, a játék szeretetéért csináljuk ezt meg, már csak ezért is örülök, hogy ötöspárbajra tudtuk menteni a mérkőzést, ott nálam már nem volt kérdés, hogy a szív fog nyerni. Ez a második olimpiám, örök életemben emlékezni fogok erre, ez most egy húszéves pályafutás lezárása. Húsz éve mentem le először edzésre, örülök és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ez így végződött. Nagyon élveztem a csapattal együtt lenni az olimpián, nem számít, hogy nem lett érem, büszke vagyok a társaimra – mondta Vályi Vanda.

Vályi Vanda, aki aki kedden lesz 25 éves, 2015 óta válogatott, 2021-ben Tokióban tagja volt az olimpián bronzérmes csapatnak, 2022-ben Budapesten, idén februárban pedig Dohában vb-ezüstérmes lett.

Estére új helyzet állt elő

De mégse kell megvonni a mérleget a pályafutását illetően, az MTI ugyanis szombaton este azt közölte, hogy Vályi Vanda mégsem vonul vissza.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.