A korhatáros, sokkoló ünneplés utóélete az olimpián, az atlétanő magyarázatot adott + videó

Labdarúgásban kimeríthetetlen a gólörömök tárháza, de persze a párizsi olimpián is akadnak, akik egyedi módon ünnepelnek egy nagy győzelem vagy az éremszerzés után. Az atlétikai versenyeken a női rúdugrás bronzérmese, Alysha Newman egyes beszámolók szerint már korhatáros módon fejezte ki az örömét, amikor átjutott a 485 centin.

2024. 08. 09. 13:29
Saint-Denis, 2024. augusztus 8.
Az aranyérmes ausztrál Nina Kennedy (k), az ezüstérmes amerikai Katie Moon (b) és a bronzérmes kanadai Alysha Newman fényképezkedik a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi rúdugrásának eredményhirdetésén a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 8-án.
MTI/AP/Natacha Pisarenko
Saint-Denis, 2024. augusztus 8. Az aranyérmes ausztrál Nina Kennedy (k), az ezüstérmes amerikai Katie Moon (b) és a bronzérmes kanadai Alysha Newman fényképezkedik a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi rúdugrásának eredményhirdetésén a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 8-án Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A birkózóknál gyakori, hogy az olimpiai arany megszerzését ünnepelve a bajnok földhöz vágja a hozzá rohanó edzőjét, de Párizsban ennek a fordítottjára is volt példa, a mester döngölte bele a szőnyegbe a bajnokot. A súlycsoportjában ötödik helyezett Losonczi Dávid még a negyeddöntős sikerét ünnepelte meg egy hatalmas szaltóval, de rajta kívül többen is szaltóztak. S akár azt is mondhatjuk, hogy Alysha Newman kanadai rúdugrónő is egy tornamutatvánnyal, de inkább táncprodukcióval (twerk), még inkább leegyszerűsítve, fenékrázással ünnepelte, amikor 485 centire javította a kanadai rekordot. Egyes tudósítások szerint ez már korhatáros mutatvány volt, ami jó néhány televíziós kommentátort sokkolt, nem tudták, hogy hirtelen hogyan reagáljanak erre az élő adásban. A BBC-nél azt jegyezték meg, hogy ez nem éppen a helyénvaló ünneplés.

Alysha Newman
Alysha Newman nagy pillanatai. Forrás: X/New York Post

Ez a 485 centis eredmény bronzérmet ért Alysha Newman számára, az ezüstöt ugyancsak 485-tel az amerikai Katie Moon vitte el, az olimpiai bajnok pedig az ausztrál Nina Kennedy lett 490-cel.

– Ez egy nagyon érzelmes pillanat volt a számomra, de akkor még nem volt vége a versenynek. Hirtelen nem tudtam, hogy mit csináljak, sírjak, nevessek vagy mindenkit megcsókoljak? – mondta utóbb Alysha Newman, aki aztán egy negyedik variációt választott.

A CBC Olympics csatornának azt is elárulta, hogy sokat bajlódott sérülésekkel, és meg akarta ijeszteti az edzőit azzal, hogy sérülést színlel – ez látszik is a videókon –, de aztán gyorsan táncolni kezd.

– Ám őszintén mondom, azt nem terveztem, hogy ebből egy twerkelés lesz, ez spontán jött – tette hozzá Newman.

 

Alysha Newman nagyon népszerű a közösségi médiában

Ez a spontaneitás abból is fakadhat, hogy a 30 éves a Alysha Newman a felnőtt-tartalmakat kínáló OnlyFans-oldalon is megtalálható, amelyen az előfizetők betekintést nyerhetnek a magánéletébe, és ez tehát erotikus tartalmakat is jelenthet. Newman azonban inkább azt emeli ki, hogy tanácsokat ad a helyes táplálkozásról.

– Természetesen sok embernek van egy bizonyos kliséje, amikor az OnlyFansre gondolnak, és ezeket a véleményeket nem tudom megváltoztatni. De ez a weboldal sok rajongóval összekapcsolt. S nem zavar, hogy mások mit gondolnak erről, az vagyok, aki vagyok, és amit csinálok, azt jól csinálom.

Alysha Newman az Instagramon 645 ezer követővel rendelkezik, de vélhetően ezek többsége sem a táplálkozási tanácsok miatt látogat el az oldalára. 

 

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.