Világbajnokunk tettére itt a magyarázat, és meglepő jellemzés a legyőzött szerbről

A párizsi olimpián a kötöttfogású birkózás 87 kilogrammos súlycsoportjában a világbajnok Losonczi Dávid idegölő videózást hozott negyeddöntő után jutott be az esti elődöntőbe. A sikerét ünneplő Losonczi a közönséget szórakoztatva egy látványos szaltóval rukkolt ki, legyőzött szerb ellenfeléről pedig meglepő jellemzést adott.

2024. 08. 07. 16:17
LOSONCZI Dávid
Párizs, 2024. augusztus 7. Losonczi Dávid ünnepel, miután gyõzött az orosz származású, szerb színekben versenyzõ Alekszandr Andrejevic Komarov ellen a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a párizsi Mars-mezõ Arénában 2024. augusztus 7-én Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezek az apróságok, mint hogy egy centivel kilép az ember vagy nem, csak annak a javára billennek, aki olyan profin készül, mint Dávid, akin az alázat a felkészülés alatt végig látszott. Nagyon boldogok vagyunk – mondta az MTI-nek Módos Péter szövetségi kapitány, aki videózást kért, és neki lett igaza, nem az iráni mérkőzésvezetőnek abban, hogy Losonczi Dávid húsz másodperccel az idei Eb-győztes szerb Alekszandr Komarov elleni találkozója vége előtt kilépett-e a szőnyegről. – Most még fenn kell tartanunk a koncentrációt az elődöntőig, de azzal szerintem nem lesz probléma. Megyünk tovább – tette hozzá Módos Péter.

LOSONCZI Dávid
Losonczi Dávid ha nehezen is, de nyert Komarov ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szövetségi kapitányon és Lőrincz Viktor válogatott edzőn látható volt a meccs feszültsége, Losonczi Dávid ugyanakkor szinte kisimultan állt a magyar újságírók elé.

– Tudtam, hogy nem léptem ki, pont lenéztem a lábamra és bent voltam, ezért is kértem rögtön a challenge-et. Persze bírófüggő az ilyen helyzet. Az első menetben elvettek tőlem egy akciót, de nem foglalkoztam vele, amikor pedig a lentit kivédtem, tudtam, hogy egyszer ki kell tolnom, ezt megcsináltam, és később kivédekeztem.

Losonczi Dávid: Azt mondtam magamban, hogy egy ilyen embertől nem kaphatok ki 

A 24 éves sportoló azt is elárulta, hogy Komarovval sokat volt együtt edzőtáborban, és szerinte komoly gondok vannak a munkamoráljával.

– Nem edz úgy, ahogy kellene. Az edzőtáborban nem jött le sokszor edzésre vagy nem birkózott a saját súlyában lévőkkel, csak kisebbekkel, ezért azt mondtam magamban, hogy egy ilyen embertől nem kaphatok ki – nyilatkozta a magyar klasszis.

 

Losonczi később a szaltójáról elmondta, hogy szereti magát „produkálni” ilyen meccsek után, mert „kell a közönségnek a cirkusz”, majd az esti elődöntőjéről is beszélt röviden, amelyben a bolgár Szemen Novikov lesz az ellenfele.

– Háromszor birkóztam eddig vele, háromszor megvertem. Remélem, negyedjére is legyőzöm – mondta Losonczi Dávid, aki a 18.15-kor kezdődő esti program negyedik párjában lép szőnyegre.

FRISSÍTÉS!

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.