Darabjaira hullik a sztárcsapat, a magyar klasszis is távozik

Próbálták menteni a menthetőt, de nem jártak sikerrel a Pro Reccónál, így az anyagi gondokkal küzdő olasz vízilabdaklub nem indul idén a Bajnokok Ligájában. A sorozat rekordbajnokát várhatóan több játékos is elhagyja, a csapat magyar kiválósága, Zalánki Gergő már be is jelentette a távozását.

2024. 08. 14. 18:39
Varga Dénes (hátul), az FTC és Zalánki Gergő, a Pro Recco játékosa a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott mérkőzésen 2023 májusában
Varga Dénes (hátul), az FTC és Zalánki Gergő, a Pro Recco játékosa a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott mérkőzésen 2023 májusában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalánki Gergő klubja, a Pro Recco az elmúlt években a hazai és az európai medencéket is uralta, sorra gyűjtötte be a bajnoki címeket és a BL-trófeákat, tizenegy győzelmével utóbbi rekordbajnokának mondhatja magát. Idén lehetőségük volt rá, hogy tovább növeljék ezt a számot, de nem bírtak a Ferencvárossal a júniusi döntőben. Akkoriban még csak a 12-11-es vereség miatt szomorkodhattak, július elején viszont örültek volna, ha a BL-ezüst lett volna a legnagyobb bajuk.

Zalánki Gergő kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Pro Recco játékosaként
Zalánki Gergő kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Pro Recco játékosaként. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Július elején ugyanis lehetetlen helyzetbe került a klub. Nyilvánosságra hozták, hogy a főszponzor a jövőben nem támogatja már a csapatot, és ha nem sikerül új támogatókat találniuk, akkor a következő idényben nem vesz részt a Bajnokok Ligájában a Pro Recco. Az azóta tett erőfeszítéseik hiábavalóak voltak, hétfőn hivatalossá vált, hogy a csapat nem indul a kupasorozatban.

Zalánki Gergő már elköszönt

A júliusi bejelentés alkalmával még azt kérték a játékosoktól, ne álljanak tovább, hátha megoldódik a helyzet, de erre nem került sor. Ezek után a csapat magyar klasszisa, tavaly a világ legjobb vízilabdázójának választott Zalánki Gergő bejelentette, hogy három év után elköszön az olaszoktól.

„Kedves Recco család! Nagyon fájdalmas búcsú ez, de a rengeteg közös siker talán megszépíti. Ott hagyjuk a szívünk egy darabját Reccóban. Remélem, egyszer még lesz lehetőségem Punta Sant’Anna-ban játszani. Egy nagy ölelés mindenkinek! Forza, Recco!” – írta Instagram-oldalán az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok játékos, akiről még nem tudni, hogy melyik csapatnál folytatja a pályafutását.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.