Kiszámolták, ez a csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját

Hamarosan elkezdődik a Bajnokok Ligája új kiírása, a jövő héten már bemutatkoznak a csapatok. Köztük lesz a Real Madrid is, de vajon a címvédő a legnagyobb esélyes a végső győzelemre? Az Opta szuperszámítógépe többek között erre a kérdésre kereste a választ.

2024. 09. 13. 8:49
A Bajnokok Ligájában természetesen idén is a nagyfülű trófeáért megy a versengés
A Bajnokok Ligájában természetesen idén is a nagyfülű trófeáért megy a versengés Fotó: AFP/Valery HACHE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől ismét kedvenc csapataink sikeréért szoríthatunk, aznap többek között a Real Madrid, a Bayern München, az AC Milan és a Liverpool is bemutatkozik a megújult Bajnokok Ligájában. A népszerű kupasorozat lebonyolítása változott, az viszont nem, hogy az Opta szuperszámítógépe ezúttal is tízezerszer leszimulálta a BL küzdelmeit, ebből kiderült, hogy idén melyik csapatnak van a legnagyobb esélye a végső győzelemre.

A jóslat alapján a címvédő Real Madrid is bizakodhat, hogy megszerzi a tizenhatodik trófeáját, a szimulációk 18,2 százalékában ugyanis a királyi gárda ért révbe, ám volt egy csapat, amely a spanyoloknál is jobban „teljesített”, ez pedig nem más, mint a két évvel ezelőtti győztes, vagyis a Manchester City. Az Optánál az esetek 25,3 százalékában Pep Guardiola nyerte meg a BL-t.

A Manchester City és a Real Madrid után az olasz Internazionale következik az esélyesek sorrendjében, majd az angol Arsenal, a német Bayer Leverkusen, a spanyol Barcelona és a Szoboszlai Dominikot is alkalmazó angol gárda, a Liverpool következik.

Az Opta kiszámolta, a Manchester City lehet idén a Bajnokok Ligája legjobb csapata
Fotó: Opta

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.