Te jó ég, mekkora gólt lőtt az egykori újpesti kedvenc a Nemzetek Ligájában! + videó

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Nemzetek Ligájában négy gólt választott ki, amelyeket a második forduló legszebb találatainak talált. Az Újpestben is megfordult északmacedón Enisz Bardhi, a dán Yussouf Poulsen, a szlovén Benjamin Sesko és a a grúz Giorgi Kocsorasvili került fel a szűk listára.

2024. 09. 11. 10:56
Enisz Bardhi, Észak-Macedónia hőse
Enisz Bardhi, Észak-Macedónia hőse Forrás: X/Football Macedonia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A divízió 4. csoportjában a dánok hazai pályán még vasárnap 2-0-ra nyertek a szerbek ellen, és a második találaukat Yussouf Poulsen parádés ollózással szerezte. A B divízió 1. csoportjában a grúzok kedden 1-0-ra nyertek Albániában, Giorgi Kocsorasvili bombagólja jelentette a győzelmet számukra. A 3. csoportban a szlovének hétfőn otthon 3-0-ra verték a kazahokat, Benjamin Sesko mesterhármast szerzett, és amikor úgy talált be, hogy pimaszul átemelte a kapust, az ugyancsak ott van a legszebb gólok között. A C divízió 4. csoportjában az északmacedónok kedden hazai pályán 2-0-ra verték az örményeket, az első góljukat pedig Enisz Bardhi szerezte, szabadrúgásból 30 méterről bombázott a léc alá.

Enisz Bardhi
Enisz Bardhi szépen termeli a gólokat Forrás: X/Football Macedonia

Enisz Bardhi a válogatottban 18 gólnál jár

A 29 éves Bardhi 2014 és 2017 között az Újpest játékosa volt, 79 bajnoki meccsen 20-szor talált be, jelenleg a török Trabzonpor csapatát erősíti. Az északmacedón válogatottban az eddigi 66 fellépésén 18 gólt jegyzett. (A Nemzetek Ligájában az első fordulóban Észak-Macedónia a Feröer-szigeteken 1-1-et játszott, és 11-esből Bardhi szerezte a gólját, aki a csapatkapitány is.)

 

 

És egy nagy gól Bardhitól még újpesti mezben:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.