Elvérzett a világbajnok, kilencnyilast is láthatott a budapesti közönség

A világbajnok Luke Humphries kiesett a Hungarian Darts Trophy második fordulójában. Az MVM Dome-ban zajló versenyen a címvédő Dave Chisnall könnyedén jutott tovább a nyolcaddöntőbe, Michael van Gerwen kilencnyilast dobott.

2024. 09. 22. 8:37
Michael van Gerwen, Hungarian Darts Trophy, kilencnyilas
Michael van Gerwen a jól ismert módon ünnepelte a kilencnyilast Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág első számú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán szombat este már zsúfolásig tele küzdőtér várta a sztárokat az MVM Dome-ban. A világelit csaknem valamennyi kiválósága színpadra lépett: Chisnall és Humphries mellett ott volt a kétszeres világbajnok skót Peter Wright, továbbá a szintén vb-győztes Rob Cross, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price és Michael van Gerwen is.

Gerwyn Price kiesése volt az első meglepetés. A 2021-es walesi világbajnok 5-2-re vezetett a nyitókörben Jehirszki Györgyöt verő Wessel Nijman ellen, de a holland 6-5-re fordított. A változatos meccs elképesztő izgalmakat hozott, de néhány szurkoló ettől függetlenül vonatozással szórakoztatta magát a sörpadok között.

A PDC-nél, valamint a 2020-ban megszűnt BDO-nál összesen ötszörös vb-győztes holland Raymond van Barneveld 6-2-re kikapott a második kiemelt angol Ross Smithtől, míg a vb-címvédő Humphries végig hátrányban volt a német Gabriel Clemesszel szemben, és végül 6-5-re alulmaradt.

A háromszoros világbajnok Michael Van Gerwen igazi erődemonstrációt tartott, és a nap legmagasabb – 104,5-ös – átlagával 6-2-re verte az angol Martin Lukemant úgy, hogy az első leget kilenc nyíllal oldotta meg.

Korábban kilencnyilast dobott a norvég Cor Dekker is. Az este zárómeccsén a 2018-as világbajnok angol Rob Cross 6-1-re verte honfitársát, a korábbi hentes Andrew Gildinget.

Vasárnap 13 órától a nyolcaddöntőkkel folytatódik a 175 ezer font (82 millió forint) összdíjazású viadal az MVM Dome-ban, a 22.15 órakor kezdődő finálé győztese 30 ezer fonttal (14 millió forint) gazdagodik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.