Szoboszlai csalódottan, a Liverpool győztesen hagyta el a pályát

A Liverpool szombaton a Premier League tabellájának élére állt, miután idegenben 2-1-re legyőzte a Wolverhampton Wandererst az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. Nagyobb is lehetett volna a két csapat közti különbség, de többek között Szoboszlai Dominik nagy helyzete is kimaradt a meccsen.

2024. 09. 28. 20:33
Ibrahima Konaté fejesével vezetett a Liverpool
Ibrahima Konaté fejesével vezetett a Liverpool Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City nem tudta behúzni a Rodri nélküli első bajnokiját. Pep Guardiola csapata vezetett Newcastle-ben, de a második félidőben a sokadik tizenegyesgyanús szituációban már büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Anthony Gordon magabiztosan értékesített. Az 1-1, vagyis a City pontvesztése lehetőséget adott a Liverpoolnak, hogy a tabella élére ugorjon.

A liverpooliak sok hibájának egyike előzte meg a hazaiak gólját
A liverpooliak sok hibájának egyike előzte meg a hazaiak gólját Fotó: AFP/Paul ELLIS

Ehhez a Vörösöknek nem kellett mást tenniük, mint legyőzni a Wolverhampton Wandererst, amely a Premier League öt fordulója alatt csupán egy pontot szerzett. Arne Slot a megszokott legénységét küldte hadba, így Szoboszlai Dominik is a fedélzeten volt.

Nem állíthatjuk, hogy a Liverpool nagyon lelkesen üldözte volna a három pontot. A vendégek nem mutattak sokat, igaz, bár sokáig a Wolves birtokolta többet a labdát, a kapura a hazaiak sem voltak veszélyesek. A Liverpoolnak nemhogy kaput eltaláló, még kapura lövése sem volt az első félórában, Trent Alexander-Arnold pontos szabadrúgásával törte meg a jeget a 32. percben.

Ezután aktivizálták magukat Slot fiai, a szünethez közeledve Szoboszlainak is volt nagy helyzete. Andy Robertson beadása után a magyar középpályás belsőzte a kapu felé a labdát. Szoboszlai maga a hálóban kötött ki, a labda azonban nem, mert Sam Johnstone nagy bravúrral jelentkezett. A Liverpool gólja viszont nem sokat váratott magára. Mielőtt még az öltözőbe vonultak volna, Diogo Jota még egyszer középre tekerte a labdát, Ibrahima Konaté pedig közelről a kapuba fejelt.

Szalah csak belőtte a Liverpool második gólját

A fordulás után Mohamed Szalah előtt adódott nagy lehetőség, de az egyiptomi kapus nem találta el az üres kaput. Ezt néhány perccel később nagyon bánhatta a tapasztalt szélső. A csapattársai ugyanis összeszerencsétlenkedtek egy gólt a másik oldalon. Jorgen Strand Larsen könnyedén elbánt a kissé határozatlan Konatéval az alapvonalnál, majd középre passzolt, Rayan Ait-Nouri pedig négy méterről a kapuba vágta a labdát. 

De a lelátók népe csak rövid ideig örülhetett, Jota lerántásáért büntetőhöz jutottak a Vörösök, és ekkor már Szalah sem hibázott, így a 61. percben újra a Liverpoolnál volt az előny.

A vendégek ezek után csak elvétve hagyták el az ellenfél térfelét, így nem meglepő, hogy győztesen távoztak a pályáról. Szoboszlai Dominik viszont nem túl boldogan. A magyar válogatott csapatkapitányát a 73. percben cserélte le Slot, Curtis Jones állt be a helyére, és Szoboszlai a fejét csóválva vonult le. Hogy a lecserélése miatt volt-e elégedetlen, vagy a kihagyott helyzete járt-e még a fejében, csak ő tudja.

Azt viszont mindenki, hogy mostantól a Liverpool a Premier League éllovasa. De ha meg szeretné tartani ezt a pozíciót, sokat kell javulnia, mert ezen a mérkőzésen a 2-1-es győzelme ellenére is hibát hibára halmozott.

A Wolverhampton maradt utolsó.

Premier League, 6. forduló

szombat:
Newcastle United–Manchester City 1-1 (0-1) 
Chelsea–Brighton 4-2 (4-2)
Brentford–West Ham United 1-1 (1-0)
Arsenal–Leicester City 4-2 (2-0)
Everton–Crystal Palace 2-1 (0-1)
Nottingham Forest–Fulham 0-1 (0-0)
Wolverhampton Wanderers–Liverpool 1-2 (0-1)

vasárnap: 
Ipswich Town–Aston Villa 15.00 (tv: Match 4)
Manchester United–Tottenham Hotspur 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Bournemouth–Southampton 21.00 (tv: Match 4)

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.