Mégsem úszta meg a világelső? Komoly büntetést kaphat Sinner

Úgy tűnt, hogy a férfitenisz-világranglistát vezető Jannik Sinner egy kis büntetéssel megússza, hogy idén tavasszal két alkalommal is pozitív doppingtesztet produkált. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) azt akarja elérni, hogy az olasz klasszis egy jó ideig ne játszhasson.

2024. 09. 28. 14:16
Jannik Sinnernek nem kellett felhagynia a versenyzéssel
Jannik Sinnernek nem kellett felhagynia a versenyzéssel Fotó: AFP/Jade Gao
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinnernek két doppingtesztje is pozitív eredményt hozott a márciusi Indian Wells-i mestertorna alatt. A világelsőt természetesen vizsgálat alá vonták, és ennek ideje alatt sem kellett letennie az ütőt. Végül vétlennek találták az olasz játékost az ügyben, mert a – megvágott ujját vény nélkül kapható spray-vel kezelő – gyógytornásza a tudta nélkül vitte be az izomtömeg építésére alkalmas klosztebolt a szervezetébe, miközben masszírozta őt.

Jannik Sinner talán még nem nyerte meg ezt a csatát
Jannik Sinner a csatát megnyerte, de a háborút még nem. Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Takuya Matsumoto

A doppingesetek miatt gyakran évekre eltiltott teniszezőkkel szemben Sinner olcsón megúszta a történteket, mindössze az Indian Wellsben szerzett ranglistapontjait és pénzdíját veszítette el, de egy tornát sem kellett kihagynia emiatt. Legalábbis mostanáig.

Eltiltás vár Sinnerre?

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ugyanis fellebbezhetett a svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróságnál a sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) augusztusi döntése ellen. És az ügynökség szombati bejelentése alapján ezt meg is tette, és egytől két évig terjedő eltiltást kért a kétszeres Grand Slam-bajnok Sinnerre.

– Nem tudunk mindent ellenőrizni, nem? Nagyon csalódott vagyok, és meglepődtem a fellebbezésen, mert három meghallgatásunk volt, mindhárom alkalommal ugyanazt mondtuk el, és mindhárom nagyon pozitív volt számomra. Talán csak meg akarnak bizonyosodni arról, hogy tényleg minden úgy történt-e – reagált a fejleményekre az olasz teniszező.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.