Az ellenfél edzője belesérült a Liverpool elleni vereségbe

Bejutott a Ligakupa nyolcaddöntőjébe a Liverpool, miután szerda este hazai pályán kiütötte a West Ham Unitedet. A Vörösök vezetőedzője, Arne Slot szerint az 5-1-es végeredmény nem a valóságot tükrözi. Londoni kollégája, Julen Lopetegui pedig egy rossz bírói döntés miatt panaszkodik.

2024. 09. 26. 5:25
Julen Lopetegui sokat bosszankodott a Liverpool elleni mérkőzésen
Julen Lopetegui sokat mérgelődött a Liverpool elleni mérkőzésen Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arne Slot felforgatta a kezdőcsapatát a West Ham United elleni Ligakupa-mérkőzésre, de ez nem jelentett gondot. Ahogyan az sem, hogy a Vörösök 21 perc elteltével hátrányba kerültek, az első félidőben kiegyenlítettek, a másodikban pedig négy gólt tettek mellé, így 5-1-es győzelemmel jutottak a legjobb tizenhat közé abban a kupasorozatban, amelyet az előző idényben megnyertek.

A gyepen ülő Cody Gakpo nemcsak a társainak, a Liverpool edzőjének is örömet okozott
A gyepen ülő Cody Gakpo nemcsak a társainak, a Liverpool edzőjének is örömet okozott Fotó: AFP/Paul Ellis

Most még a trófea messze van, a döntő is, de Slot eddig elégedett a mutatott játékkal. És főleg a futballistái hozzáállásával.

– Mindig elmondom a sajtótájékoztatókon, hogy rengeteg nagyszerű játékosunk van. Azt hiszem, hogy ezt már megmutattuk az elmúlt hetekben és ma is. Ma az tetszett a legjobban, hogy a ritkán lehetőséget kapó játékosok nem próbáltak mindenáron látványos egyéni megoldásokkal lenyűgözni, hanem keményen dolgoztak a csapatért. Mindenki arra vágyott, hogy ne kapjunk gólt, ennek eredményeként sok jó teljesítményt láttunk a pályán – dicsérte az övéit a Liverpool vezetőedzője, aki a duplázó Cody Gakpóra különösen büszke volt, mivel a holland futballista nemcsak az ellenfél tizenhatosán belül volt aktív, hanem volt egy nagy mentése a saját kapuja előtt is.

Újabb nehéz feladat előtt a Liverpool

Slot a lefújást követően elmondta, a végeredmény nem tükrözi a valóságot, hiszen a fiainak nehéz dolga volt a West Ham ellen. A következő kör sem lesz gyerekjáték, mert mint az a mérkőzés után kiderült, a Liverpool legközelebb a Premier League-ben még veretlen Brighton vendége lesz.

– Azt hiszem, hogy nagyjából minden még versenyben lévő csapat erős, de ha meg akarjuk nyerni ezt a sorozatot, akkor erős csapatokkal kell szembenéznünk, mint amilyen ma a West Ham volt. Örültem volna, ha a következő körben hazai pályán játszunk, mert sűrű a programunk, jobb lenne, ha nem kellene utaznunk. És ha jól tudom, Brighton nem éppen a szomszédban van…

 

Lopetegui fájdalma

A West Hamnél már nem kell a logisztika miatt aggódniuk. Julen Lopetegui persze boldog lenne, ha kellene.

– Úgy vélem, hogy nem érdemeltünk ilyen eredményt, mert sok jó dolgot csináltunk. Az első góljukat leshelyzet után szerezték, ez teljesen egyértelmű. Két gólt pedig emberhátrányban kaptuk, kár értük. Sajnálom a szurkolóinkat, akik ideutaztak miattunk. Nagyon csalódottak vagyunk, leginkább miattuk – sajnálkozott a spanyol szakember.

Lopeteguinek a lelki sérelmei mellett fizikai fájdalommal is meg kell birkóznia a mérkőzés után. Mérgében toporzékolt, miközben Gakpo góljait figyelte, aminek nem lett jó vége. – Apróbb sérülést szedtem össze, a vádlimmal van gond – árulta el a sántító edző.

Ligakupa, a nyolcaddöntő párosítása

Brentford–Sheffield Wednesday (II.)
Southampton–Stoke (II.)
Tottenham–Manchester City
AFC Wimbledon (IV.)/Newcastle–Chelsea
Manchester United–Leicester
Brighton–Liverpool
Preston North End (II.)–Arsenal
Aston Villa–Crystal Palace

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.