Huszonhárom percet játszott új klubjában, majd visszavonult a Real legendája

Hallgatott a teste jelzéseire, és sorozatos sérülései hatására, 31 évesen visszavonult Raphael Varane. A világbajnok futballista a nyáron váltott klubot, de Olaszországban már nem volt esélye a bizonyításra.

2024. 09. 25. 13:25
Raphael Varane a Manchester United szerelésében
Raphael Varane a Manchester United szerelésében Fotó: AFP/Oli SCARFF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raphael Varane 31 évesen úgy döntött, befejezi a pályafutását. Mindezt azok után, hogy a francia futballistában a nyár elején még égett a bizonyítási vágy, a Manchester Unitednél való szerződése lejártával a Serie A-ban újonc Como csapatához igazolt. Ott azonban már csak huszonhárom játékperc jutott neki, mert a Sampdoria elleni kupamérkőzésen térdsérülést szenvedett, azóta nem volt bevethető állapotban.

Raphael Varane négyszeres BL-győztesként vonul vissza
Raphael Varane négyszeres BL-győztesként vonul vissza. Fotó: AFP/Franck Fife 

Varane már az Angliában eltöltött három éve alatt is folyamatosan különböző sérülésekkel küzdött, az Olaszországban történtek után aztán végképp betelt nála a pohár, és szerdán a közösségi médiában osztotta meg, milyen elhatározásra jutott.

„Azt mondják, egyszer minden jónak véget kell érnie” – kezdte bejegyzését Varane. „Mindig a legmagasabb elvárásokat állítottam magam elé, így is szeretnék visszavonulni, nem szeretnék mindenáron ragaszkodni a játékhoz. Nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy a szívedre és a megérzéseidre hallgass.”

A trófeákból kijutott Varane-nak

A posztot ellepték a hozzászólások, a Manchester United és a francia válogatott játékosai mellett természetesen a Real Madrid labdarúgói is feltűntek a kommentelők között. Varane tíz évet húzott le a királyi gárdánál, és hogy csak a legfontosabbakat említsük, négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, háromszor pedig a spanyol liga legjobbjai lettek a csapattársaival. Az MU-nál eltöltött szenvedős időszak alatt is összejött egy FA-kupa-győzelem, a francia válogatottal pedig a 2018-ban világbajnok lett, 2021-ben a Nemzetek Ligájában ért fel a csúcsra.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.