Révész Bulcsú a születésnapi ajándék után a világbajnokkal találta szembe magát

Nem jött össze az újabb bravúr: Révész Bulcsú a British Open első fordulójában 4-0-ra kikapott a 2015-ös világbajnok Stuart Bingham ellen. A tizenhét éves magyar játékos a selejtezőben Ali Carter ellen elért bravúrgyőzelemmel így is pozitív érzésekkel zárhatta a versenyt. Révész Bulcsú számára a sűrű hetek után valamivel hosszabb szünet következik.

2024. 09. 25. 10:10
Révész Bulcsú sznúker British Open snooker Ali Carter Stuart Bingham
Révész Bulcsú vb-döntőst már legyőzött, világbajnok elleni sikerre még várnia kell Fotó: X/World Snooker Federation
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországról egyértelmű, hogy a sznúkert követők árgus szemmel figyelik Révész Bulcsú előretörését, hiszen ő az első magyar profija a sportágnak. A tizenhét éves játékos bravúrjai azonban a World Snooker Tour figyelmét is felkeltették. A sztárok megszólalásai mellett a WST hivatalos videói között Révész Bulcsú rövid interjúja is megjelenik, amelyből kiderül, hogy a kétszeres világbajnoki döntős Ali Carter elleni bravúrgyőzelem valójában születésnapi ajándék volt.

Stuart Bingham Ronnie O’Sullivan sznúker Révész Bulcsú
A British Openen a világbajnok Stuart Bingham jelentette a végállomást Révész Bulcsú számára (Fotó: World Snooker Tour)

– Az édesapám őszintén hisz benne, hogy bárkit le tudok győzni, és próbálja elérni, hogy ezt én is így gondoljam. Most volt a születésnapja, úgyhogy a Carter elleni győzelem volt az ajándékom neki – árulta el Révész Bulcsú.

Mire ment Révész Bulcsú a világbajnok ellen?

Ali Carter selejtezőbeli legyőzése után sem várt könnyű feladat a magyar játékosra: 2015 világbajnoka, Stuart Bingham volt az ellenfele a British Open első fordulójában.

Bingham az első két frémet magabiztosan nyerte meg, ám Révész bízhatott abban, hogy egy nappal korábban Carter ellen is 0-2-ről fordított.

A harmadik frémben láthattuk Révész legnagyobb brékjét, ám 51 megszerzett pont után egy pirosat elrontott, s ennyi hiba épp elég volt Binghamnek, hogy ellépjen 3-0-ra.

A negyedik frém színvonalas biztonsági játékot hozott, de ezt is az angol játékos nyerte, így a világbajnok 4-0-lal érvényesítette a papírformát Révész Bulcsú ellen.

A magyar játékos előtt a sűrű és sikeres hetek után pihenő áll, legalábbis versenyen nem játszik az október 20-án kezdődő Northern Ireland Openig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.