Ronnie O’Sullivan frusztrációja: Inkább bal kézzel leszek balfácán

Ronnie O’Sullivan és Révész Bulcsú sorsa újra keresztezte egymást, mindketten már az első fordulóban kiestek az English Openen. Csak éppen a magyar tehetségtől már az is bravúr volt, hogy egyáltalán feljutott a főtáblájára, a sznúker királya hatalmas csalódásra kapott ki a kínai Ho Kuocsiangtól. Ronnie O'Sullivan kilátástalan helyzetében egy idő után már bal kézzel játszott, amivel megszégyenítette kínai ellenfelét, de utólag persze megmagyarázta az esetet, saját frusztrációját próbálta ekképpen palástolni.

2024. 09. 18. 12:45
Ronnie O’Sullivan
Ha már ki kell kapni, Ronnie O’Sullivan inkább bal kézzel szenved vereséget Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan az előző idényben nagyszerűen játszott, megnyerte a világbajnokságot követő két legrangosabb tornát, a UK Championshipet és Masterst, továbbá győzött Sanghajban és a mesés pénzdíjjal csábító rijádi versenyen is, ami után a vb-n csalódásra a negyeddöntőben kikapott Stuart Binghamtől. A Rakéta ezt a kudarcot azóta sem tudja kiheverni, az új évadban nem megy neki a játék.

Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan megint nem elégedett önmagával. Fotó: World Snooker Tour

Ronnie O’Sullivan Sanghajban az elődöntőben, Szaúd-Arábiában (egy újabb, a Saudi Arabia Snooker Masters nevet viselő tornát) pedig már a negyeddöntőben búcsúzott, de legalább előbbi versenyen Judd Trump, utóbbin pedig az ifjú kínai generáció talán legjobbja – akit Shaun Murphyhez hasonlón ő maga is a jövő világbajnokaként üdvözölt 2023-ban –, Sze Csia-huj (angolul Si Jiahui) győzte le. 

A kínai Ho rövid időn belül másodszor is legyőzte

A Rakétát ezen kívül kétszer is egy másik, kevésbé ismert kínai, Ho Kuocsiang (He Guoqiang) verte meg. Másodszorra kedd este az English Open első fordulójában. Ho Kuocsiang elhúzott 3-0-ra, Ronnie O’Sullivan ezután kínjában elkezdett bal kézzel játszani, s feljött 3-2-re, de végül 4-2-re kikapott.

Ronnie O’Sullivan többek között arról is nevezetes, hogy bal kézzel is kiválóan kezeli a dákót. Vannak is olyan helyzetek, amikor ez jelentős előny, hiszen nem kell kicsavart testhelyzetben egyensúlyozni az asztal fölött. Az azonban már az ellenfél megalázása, ha folyamatosan a gyengébbik kezével löki a golyót. Ronnie O’Sullivan persze nem így gondolja. Helyesebben csak magára gondol.

Miért játszik Ronnie O’Sullivan bal kézzel?

– Őszinte leszek, ha pocsékul megy a játék, gyakran előfordulhat a jövőben, hogy inkább bal kézzel játszom. Ha már hasznavehetetlen balfácán vagyok, akkor inkább bal kézzel játszom, mert az legalább élvezem. Jobb kézzel viszont nem – jegyezte meg a hétszeres világbajnok a The Sunnak adott interjúban.

S íme, a bizonyíték, bal kézzel is akadtak bravúros lökései:

Ronnie O’Sullivannek valószínűleg az is fáj, hogy ifjúkora idolja, Stephen Hendry kimondta: Ronnie már nem a régi, a nagy tornákon csekély esélye van a győzelemre.

– Nem foglalkozom ezzel. Azért vagyok itt, hogy teljesítsem a kötelezettségeimet a szponzorok felé, és persze utazhatok, nem kell otthon ücsörögnöm. Ha még néhány évig benne maradok a körforgásban, az nagyszerű, de abba sem fogok beleőrülni, ha vége lesz. Ha gyenge vagyok, hát gyenge – felelte a sportág legendája.

Révész Bulcsú és Mark Williams is kiesett

Ronnie O’Sullivant aligha vigasztalja, hogy az English Open első fordulójában kiesett Révész Bulcsú, valamint a sportág egyik másik legendája, a háromszoros világbajnok Mark Williams is. Révész Stephen Maguire-től 4-0-ra, Williams pedig Ben Woollastontól 4-1-re kapott ki.

„Ez van… De hatalmas élmény volt a topjátékosokkal küzdeni” – posztolta a mérkőzés után a magyar játékos a Facebook-oldalán.

Ízelítő a Ho Kuocsiang–Ronnie O’Sullivan mérkőzésből:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.