Révész Bulcsú bravúrja, következő ellenfelének megengedik, amit a magyar játékosnak nem + videó

Révész Bulcsú feljutott az English Open főtáblájára. A sznúker magyar úttörőjének ehhez két meccset kellett nyernie a selejtezőben, s a hétfői, második sikere a ranglista alapján karrierje eddigi legnagyobb bravúrja volt, a 36. helyen álló kínai Jüan Szi-csün ellen 4-2-re győzött. Révész Bulcsú első ellenfele a főtáblán a kétszeres világbajnoki elődöntős Stephen Maguire lesz, s egy esetleges újabb bravúr esetén jöhetne az újabb összecsapás Ronnie O’Sullivan ellen.

2024. 09. 16. 17:34
Révész Bulcsú sznúker English Open snooker Stephen Maguire Ronnie O’Sullivan
Révész Bulcsú folyamatosan bizonyítja: megállja a helyét a profik között Fotó: X/World Snooker Federation
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhét éves Révész Bulcsú első idényét teljesíti a profi sznúkeresek mezőnyében, de már az első hónapok eredményei alapján bizonyítja, hogy nem véletlenül került a sportág tág értelemben vett elitjébe. A magyar játékos az English Open selejtezőjének első fordulójában még papírforma-győzelmet aratott, a főtáblára kerülésért viszont a világranglistán 36. helyen álló Jüan Szi-csün ellen is nyert. A világrangsorban 94. pozíciót elfoglaló magyar sznúkeres kedden a rutinos Stephen Maguire ellen játszik, egy újabb bravúr esetén pedig Révész Bulcsú rövid időn belül másodszor játszhatna a sportág legnagyobb legendája, Ronnie O’Sullivan ellen.

Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Ronnie OSullivan O'Sullivan Révész Bulcsú
Néhány hete Kínában Ronnie O’Sullivan állította meg Révész Bulcsút Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A hétfői mérkőzésen az esélyesebb Jüan egyszer sem vezetett Révész Bulcsú ellen, s bár 1-1-re és 2-2-re még kiegyenlített, Révész 4-2-es sikerével feljutott a főtáblára.

Mikor játszik legközelebb Révész Bulcsú?

Hétfőn már a főtáblás küzdelmek is megkezdődtek az angliai Brentwoodban zajló tornán. Révész Bulcsú kedden 16.00-kor játssza az első fordulós mérkőzését, ellenfele a rutinos Stephen Maguire lesz.

A negyvenhárom éves skót játékos hosszú éveken át a közvetlen élmezőny tagja volt, 2004-es világbajnoki bemutatkozása után Ronnie O’Sullivan a jövő világbajnokaként beszélt róla. Ez a jóslat ugyan nem vált valóra, de Maguire két vb-elődöntőig (2007, 2012) azért eljutott.

Az utóbbi években már leszálló ágba került, tavaly le is maradt a vb-főtábláról, idén viszont ismét negyeddöntős volt a legrangosabb tornán. Maguire jelenleg 31. a rangsorban, azaz a Révész által legyőzött Jüanhoz képest mindössze öt hellyel jobban.

A skót sznúkeres különös ismertetőjegye, hogy a többi játékossal ellentétben a World Snooker nem kötelezi csokornyakkendő viseletére, miután a ruhadarab pályafutása korai szakaszában egészségügyi problémákat okozott neki.

Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan újra összecsap?

Stephen Maguire legyőzése még nagyobb bravúr lenne, mint a Jüan elleni siker, de lehet rá esély, a skót nem mutatott jó formát a szezon első versenyein.

Ha Révész Bulcsú legyőzné a kétszeres vb-elődöntőst, egy hónapon belül másodszor is összecsaphatna a sznúker történetének legjobbjával, legalábbis ha Ronnie O’Sullivan is megnyeri az első fordulós meccsét a kínai He Kuo-csiang ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.