Íme a brék, amellyel Révész Bulcsú vezetett Ronnie O’Sullivan ellen + videó

Számunkra különleges párosítást hozott a Xi’an Grand Prix első fordulója. A kínai profi pontszerző sznúkerversenyen a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan ellenfele a tizenhét éves magyar sznúkeres Révész Bulcsú volt. Az első frémet Révész Bulcsú nyerte meg, aztán Ronnie O’Sullivan is játékba lendült, s végül 5-2-re legyőzte fiatal magyar ellenfelét.

2024. 08. 20. 14:34
Révész Bulcsú sznúker Ronnie O’Sullivan
Révész Bulcsú a sznúker történetének legjobbja, Ronnie O’Sullivan ellen lépett asztalhoz Kínában Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Xi’an Grand Prix első fordulójában a sznúker történetének legeredményesebb játékosa, Ronnie O’Sullivan és az első magyar profi játékos, Révész Bulcsú játszott egymás ellen. A párosítás már önmagában különleges volt a tizenhét éves, első profi idényét töltő Révész Bulcsú számára, de a magyar fiatalember hamar jelezte, hogy nem az áldozati bárány szerepére törekszik a nagy Ronnie O’Sullivan ellen.

Ronnie O’Sullivan Révész Bulcsú Xi’an Grand Prix sznúker snooker
Ronnie O’Sullivan elveszítette az első frémet Révész Bulcsú ellen (Fotó: World Snooker Tour)

Révész Bulcsú a tavalyi idényben vehetett részt először profi pontszerző verseny, akkor a Shoot Out főtábláján, ahol a korábbi világbajnok, Shaun Murphy szenzációs teljesítményt nyújtott a magyar játékos ellen. Révész a legutóbbi két világbajnokság selejtezőjében is indulhatott, idén tavasszal már meccset is nyert a sznúkerlegenda névrokona, Sean O’Sullivan ellen.

A 2024/25-ös – és a 2025/26-os – idényt viszont februári junior világbajnoki címének köszönhetően Révész Bulcsú teljes egészében a profik között töltheti. A szezon első versenyén, a rövid meccsekből álló, csoportkörös lebonyolítású Championship League versenyen egy döntetlen, két vereség volt a mérlege.

A héten a kínai Hszianban rendezik az idény első hagyományos lebonyolítású pontszerző versenyét. Révész Bulcsú a rutinos angol, a korábbi UK Championship-elődöntős David Grace elleni 5-0-s győzelemmel került fel a főtáblára, ahol az első fordulóban teljesült az álma: a hétszeres világbajnok sznúkerlegenda, Ronnie O’Sullivan volt az ellenfele.

A negyvennyolc éves angol klasszis az első két vb-címét még azelőtt szerezte, hogy Révész Bulcsú megszületett volna.

– Egyáltalán nem érzek magamban félelmet. Ha megkérdeznének, hogy kivel szeretnék játszani bármilyen versenyen, azt mondanám, hogy Ronnie-val. Azért vagyok itt, hogy élvezzem, amennyire csak tudom – bocsátotta előre Révész Bulcsú.

Révész Bulcsú vezetett Ronnie O’Sullivan ellen

Az első frémben kétszer is Révész indult meg, de mindkétszer hamar megakadt. Azonban O’Sullivan is nagyot hibázott, egy teljesen tiszta pirosat el sem talált, harmadik lehetőségre pedig a magyar sznúkeres már hetvenes bréket lökött, amivel megnyerte az első frémet.

Révész Bulcsú azzal is felhívta magára a brit kommentátorok figyelmét, hogy ha az állás megkövetelte, bal kézzel is szép lökéseket mutatott be, épp úgy, ahogy Ronnie O’Sullivan szokta.

A folytatásban az angol klasszis már kevesebbet hibázott. Révész bátran, támadó felfogásban sznúkerezett, de a hosszú indulói nem voltak pontosak. O’Sullivan a nagy szünetre 3-1-es előnybe került az öt nyert frémig tartó mérkőzésen.

Az ötödik frém Révész legerősebb produkcióját hozta, hatvanegyes brékkel került közel a szépítéshez, majd egy szép sznúkerrel zárta le a frémet.

Hogyan végződött Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan meccse?

A magyar játékosnak az egyenlítésre is lehetett volna esélye, de amikor be akart bújni a fehérrel a barna mögé, akkor túl gyengét lökött, és egyáltalán nem találta el a színes golyót. Révész is csak nevetni tudott a hibán, amelyet O’Sullivan kihasznált, így egyetlen frémre került a továbbjutástól.

A hetedik frémben bontáskísérlet közben hibázott a fiatal magyar játékos, Ronnie O’Sullivan pedig egy sznúkerrel kiszorított helyzetbe hozta Révészt, aki nem tudott abból kimenekülni.

Ronnie O’Sullivan 5-2-es győzelemmel érvényesítette a papírformát, de Révész Bulcsú is megmutatta, hogy helye van a profi mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.