Nagy csapás érte a Real Madridot a derbi előtt

Az egyik gólszerző, Kylian Mbappé a lecserélését kérte az Alavés elleni spanyol bajnoki mérkőzésen. Carlo Ancelotti nem aggódott túlságosan emiatt, de utólag kiderült, nagyobb a baj, mint arra a Real Madrid vezetőedzője számított.

2024. 09. 25. 14:07
Real Madrid v Deportivo Alaves - La Liga Kylian Mbappé néhány hétig nem lép pályára
Kylian Mbappé nélkül kell helytállnia a Real Madridnak Fotó: AFP/NurPhoto/Alberto Gardin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid teljesítette újabb feladatát, kedden 3-2-re legyőzte az Alavést a La Liga 7. fordulójában. Jó szokásához híven Kylian Mbappé is bevette az ellenfél kapuját, így a királyi gárda legutóbbi öt mérkőzésén hat góllal büszkélkedhet.

A francia csatár tehát tevékenyen kiveszi a részét a spanyol sztárcsapat győzelmeiből, ám az idény eddig legnehezebbnek érkező találkozóján nem számíthat rá Carlo Ancelotti. Mbappé a lecserélését kérte az Alavés elleni meccsen, és az olasz tréner a lefújás után még nem aggódott miatta.

– Rendben van, csak kis fájdalmat érzett. Elővigyázatosságból kért cserét – árulta el Ancelotti.

Azóta viszont kiderült, hogy nagyobb a baj, mint amire a Real vezetőedzője gondolt. Mbappénak a combhajlítóizomjával akadtak problémái, és a vizsgálatok alapján arra számítanak Madridban, hogy három hétig harcképtelen lesz. Ancelotti előzetesen úgy vélte, hogy az Atlético elleni vasárnapi derbin (21.00) a rendelkezésére áll majd a 25 éves támadó, de mint kiderült, Mbappé biztosan kihagyja a mérkőzést, ahogy David Alaba, Brahim Díaz és Dani Ceballos is, míg Eduardo Camavinga játéka kérdéses.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.