Norris a pole-ban Szingapúrban, de nem lehet teljesen boldog

Lando Norris nyerte a Formula–1-es szingapúri versenyhétvége szombati időmérő edzését. A McLaren brit pilótája mellé Max Verstappen sorakozik majd fel a rajtrácsra, míg Lewis Hamilton és George Russell foglalja el a második sort.

2024. 09. 21. 16:34
F1 Grand Prix Of Singapore - Practice Lando Norris pályacsúcsot autózott Szingapúrban
Lando Norris pályacsúcsot autózott Szingapúrban Fotó: AFP/NurPhoto/Morgan Hancock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy tavaly, idén is hüllők okoztak némi zavart a Formula–1-es szabadedzéseken Szingapúrban. Olykor egy-egy varánusz, gyík veszi birtokba a pályát, a szombati tréningen például egy rövid piros zászlós szakaszra is szükség volt, míg a pályabírók igyekeztek befogni a turistáskodó állatot.

Hogy az eredményekről is beszéljünk, Charles Leclerc (Ferrari) nyerte az első szabadedzést, míg a másik kettőn Lando Norris (McLaren) volt a leggyorsabb, nem is kevéssel: ma délelőtt közel öt tizeddel verte George Russellt (Mercedes). A Mercedesek ezen a második helyen kívül nem villogtak, a McLarenek és a Ferrarik stabilan jók voltak, Max Verstappen (Red Bull) számára a negyedik hely volt a csúcs, csapattársa, Sergio Pérez általában a középmezőnyben végzett.

Norris az időmérőt is az élen kezdte, megelőzve Verstappent és Oscar Piastrit (McLaren), a talán az utolsó versenyhétvégét teljesítő Daniel Ricciardo (RB), Lance Stroll (Aston Martin), Pierre Gasly (Alpine), Valtteri Bottas (Sauber) és Csou Kuan-jü (Sauber) számára viszont már az első szakaszban véget ért a kvalifikáció.

A Q2-ben Piastri volt a leggyorsabb, míg Alex Albon, Franco Colapinto (mindkettő Williams), Pérez, Kevin Magnussen (Haas), illetve Esteban Ocon legjobb körideje nem volt lég a továbbjutáshoz.

Norrist nem lehetett legyőzni

A harmadik szakaszban még alig néhány versenyzőnek volt mért köre, amikor Carlos Sainz falba állította a Ferrarit. Piastrinak éppen volt, ezzel vezetett, Nico Hülkenberg (Haas) volt a második. Végül mindketten elveszítették az előkelő pozíciójukat. Norris idei ötödik pole pozícióját szerezte, de azt sajnálhatja, hogy fő riválisát, a vb-éllovas Verstappent rajta kívül más nem előzte meg. Mögéjük a két Mercedes sorakozik majd fel a rajtrácsra Hamilton, Russell sorrendben, Piastri és Hülkenberg csak ezután következik. A Ferrariknak nem jött ki a lépés: Sainz a balesetét követően a tizedik lett, míg Leclerc-nek a kilencedik hely jutott.

A Szingapúri Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik. Meglátjuk, hogy Norris ezúttal jobban rajtol-e a megszokottnál.

A teljes rajtsorrend

1. sor: Lando Norris (brit, McLaren) Max Verstappen (holland, Red Bull)
2. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) George Russell (brit, Mercedes)
3. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) Nico Hülkenberg (német, Haas)
4. sor: Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) Cunoda Juki (japán, RB)
5. sor: Charles Leclerc (monacói, Ferrari) Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
6. sor: Alexander Albon (thaiföldi, Williams) Franco Colapinto (argentin, Williams)
7. sor: Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) Kevin Magnussen (dán, Haas)
8. sor: Esteban Ocon (francia, Alpine) Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
9. sor: Lance Stroll (kanadai, Aston Martin) Pierre Gasly (francia, Alpine)
10. sor: Valtteri Bottas (finn, Sauber) Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.