Profi boksz: Joshua 96 ezer ember előtt lehet újra nehézsúlyú világbajnok

Szombaton 96 ezer néző előtt, a Wembley-ben rendezik meg az Anthony Joshua–Daniel Dubois nehézsúlyú IBF vb-címmérkőzést. A gálán mindenki ott lesz, aki valamit is számít a profi ökölvívásban, többek között a WBA, a WBC, a WBO és az IBO világelsője, a napokban pár órára letartóztatott Olekszandr Uszik vagy éppen az ukrán ellen a veretlenségét elveszítő Tyson Fury. A szakemberek többsége Joshuát tartja esélyesnek, de Dubois-nak is van akkora ütőereje, hogy képes legyen kiütni ellenfelét.

2024. 09. 21. 6:15
Joshua és Dubois küzd meg az IBF nehézsúlyú vb-címéért Fotó: Ticketmaster
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton teljes telt ház, azaz 96 ezer néző előtt, a Wembley-ben rendezik meg az Anthony Joshua–Daniel Dubois nehézsúlyú IBF vb-címmérkőzést. Egy biztos, nem lesz unalmas a két brit óriás csatája, akik egyébként a WBA, a WBC, a WBO és az IBO világelsője, a napokban pár órára letartóztatott Olekszandr Uszik által leadott vb-övért lépnek szorítóba. Érdekesség, hogy az ukrán mindkettőjüket legyőzte, Joshuát kétszer kipontozta, míg Duboist egyszer kiütötte. Joshua 28 meccséből 25 alkalommal, míg Dubois 21-ből hússzor nyert kiütéssel, azaz ütőerőben nem lesz hiány. Utóbbi bunyós egyébként mindössze egyszer bokszolta végig a teljes menetszámot, mégpedig 2018. október 6-án, Kevin Johnson ellen, azóta vagy ő végzett idő előtt ellenfeleivel, vagy vele végeztek idő előtt.

A két, hatalmas ütőerejű bunyós az utolsó szó jogán elmondta, megtöri valahogy a másikat, és mindketten úgy gondolják, világbajnokként távozhatnak majd a Wembley-ből. Joshua kijelentette, készen áll emlékeztetni mindenkit arra, hogy mire képes. Úgy véli, nem az ütőerőn múlik a siker, ennél sokkal több kell ahhoz, hogy valaki nagy bunyós legyen. – Megvan bennem a küzdőszellem, és így fogom megtörni őt mentálisan – közölte magabiztosan a korábbi világbajnok.

Dubois sem szerénykedett, bejelentette, ez a meccs lesz a karriere feltámadásának története. – Nagy kihívásokat akarok, nevet szerezni magamnak és történelmet írni… Meg kell tartanom ezt a világbajnoki címet. Ez egy nagyszerű dolog, de legitimálnom kell magam azzal, hogy megnyerem ezt a meccset – fogalmazott magabiztosan az IBF világranglista-vezetője.

Ahogy az ilyenkor hagyomány, a neves The Ring magazin megkérdezett húsz szakértőt arról, hogy szerintük ki lesz az összecsapás győztese – írta a Profiboksz.hu. A kvázi szavazás elég egyoldalúan alakult, ugyanis mindössze a korábbi világbajnok Duke McKenzie gondolja azt, hogy Dubois képes lesz kiütni a kihívót, a többiek kivétel nélkül Joshua mellett tették le a voksaikat. Nagy meglepetésre egyébként Tyson Fury is Joshua vereségét jósolta meg, igaz, ez nem meglepő, hiszen ki nem állhatja Joshuát. A mérkőzést és a köré épülő gálát szombaton 16.30-tól élőben közvetíti a DAZN streaming szolgáltató PPV, azaz külön előfizetéses konstrukcióban.

A gálának lesz magyar szereplője is Rácz Félix személyében, ugyanis ő lesz a supervisora a gála co-main eventjének – főmeccsfelvezető öszecsapásának –, az IBO világbajnoki címmeccsének nagypehelysúlyban, a címvédő világbajnok, Anthony Cacace (22-1, 8 KO) és a korábbi IBF-nél vb-címig jutó Josh Warringtonnak (31-3-1, 8 KO). Utóbbinak újabban rossz ómen vb-címért bokszolni, ugyanis a legutóbbi két címmeccsét az IBF-nél és a WBA-nál egyaránt elveszítette. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.