A City is felelős azért, hogy Vancsa kimaradt Rossi csapatából

Vancsa Zalán eltűnt. A 19 éves magyar csatár nagyszerű idényt produkált a belga másodosztályú Lommelben, 13 akciógólt szerzett, márciusban a hónap legjobbjának választották a klub szurkolói, a nyári Európa-bajnokságon ennek ellenére csak a tartalékok között kapott helyet a magyar válogatottban, az új idényben pedig még egyetlenegyszer sem lépett pályára a csapatában, sőt, egyetlen tétmeccsre sem nevezték, így érthetően nem tagja Marco Rossi alaposan átalakított keretének sem. Utánajártunk Vancsa Zalán eltűnése okának. A City Group a felelős ezért, de oka volt rá, a magyar tehetség akár már szerdán hivatalosan a belga elsőosztályú Gent labdarúgója lehet.

2024. 09. 04. 13:54
Vancsa Zalán az előző szezonban kinőtte a belga másodosztályt, most előbbre léphet. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sérülésről nem érkezett hír, lehetséges átigazolásról annál inkább. Vancsa Zalán a City Group játékosa, így szerepelt az előző idényben a Lommelben. A nyár végén több klubbal is hírbe hozták, mesés arab ajánlatokról is olvasni lehetett. Belgiumi források szerint viszont szerda este a belga élvonalban szereplő KAA Gent játékosa lesz, miután az utóbbi napokban orvosi és fizikai teszteken vett részt, és mindegyiken tökéletesen megfelelt.

Fotó: Lommel SK

Ezzel Vancsa Zalán még nem feltétlenül kerül ki a City Group kötelékéből. A tavasszal még úgy volt, hogy biztosan benne marad, és az ugyancsak ide tartozó Gironában folytatja a pályafutását. Ám a spanyol csapat annyira jól teljesített, hogy indulhat a Bajnokok Ligájában, és az UEFA összeférhetetlenségi szabályai szerint az üzleti csoporton belüli ilyen irányú mozgás nem lehetséges, helyesebben Vancsa a Gironával nem szerepelhetne a BL-ben. A City Group többi szóba jöhető klubja jelenleg komoly gondokkal küzd, és ebből következett, hogy e körön kívül kellett megoldást találni. A német Hertha nagyon komolyan érdeklődött, de több holland és spanyol klub is szívesen megszerezte volna a magyar labdarúgó játékjogát, ám a City Grouppal nem tudott megegyezni.

Az európai sajtóban is megjelent, hogy az al-Nasszr, Cristiano Ronalo klubja 25 millió dollár vételárat, valamint négy és félmillió dollár éves fizetést ajánlott, az ugyancsak szaúdi al-Ahli már hétmilló dollárt kínált évente bérként, de a szaúdi vonalat a fiatal Vancsa Zalán a fejlődését szem előtt tartva a mesés fizetés dacára nem tartotta vonzónak. Információnk szerint a napokban bejelentkezett a Leicester City is, amely végleg megvenné Vancsa játékjogát, de mert Angliában már lezárult az átigazolási időszak, azonnal kölcsönadná Vancsa Zalánt belga fiókcsapatának, az első osztályú Leuvennek.

A befutó minden jel szerint a Gent lesz, amely Belgium leggazdagabb klubjai közé tartozik. Az információk szerint a City Group 10 millió eurót és továbbértékesítés esetén 25 százalékot kér, a Gent 4,5 millióról és 5 százalékról indított. Azt nem tudni egyelőre, a felek végül miben maradtak egymással, 

de úgy hírlik, kompromisszum született, amely szerint a City Group alacsonyabb összegért kölcsönadja Vancsa Zalánt vételi opcióval, azaz csak egy év múlva derül ki, hogy a játékos elhagyja-e a csoportot. A Gent jelentős lépés lehet a kétszeres válogatott támadó karrierjében.

Vancsa Zalán még nincs húszéves sem, és ha lesz két olyan jó éve a Gentben, mint amilyen volt a legutóbbi Lommelben, akkor minden bizonnyal ennél is előrébb juthat.

Később jöhet a válogatott!

Vancsa Zalánt a City Group azért nem engedte játszani a bajnoki rajt óta a Lommelben, nehogy megsérüljön, s akkor ugrana az üzlet. A támadót továbbá nem érintette jól, hogy a remek előző idénye ellenére nem vehetett részt az Európa-bajnokságon, még inkább, hogy nem került be a jelenleg éppen a Nemzetek Ligája rajtjára készülő válogatott keretébe sem. Ám egyelőre a klubváltás, a beilleszkedés a legfontosabb feladat, és ha az új csapatában tényleg megismétli a közelmúlt teljesítményét , az nyilván nem kerüli el Marco Rossi figyelmét sem.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.