Ezzel nyugdíjba küldik Verstappent

Max Verstappen régóta hangoztatja, hogy tőle ne várja senki, hogy majd a negyedik ikszhez közeledve is a rekordokat fogja hajszolni a Formula–1-ben, mert ő addigra már bőven befejezi a pályafutását. A szingapúri versenyhétvégén elhintette, a visszavonulása időpontja a vártnál előbb is eljöhet, ha a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) így folytatja...

2024. 09. 24. 12:16
Max Verstappen a vártnál hamarabb távozhat a Formula–1-ből
Max Verstappen a vártnál hamarabb távozhat a Formula–1-ből Fotó: AFP/NurPhoto/Morgan Hancock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappent (Red Bull) felháborította, hogy „közmunkára” ítélték őt, mert a szingapúri hétvége csütörtöki sajtónapján káromkodni mert. A történtek az egész hétvégére hatással voltak, amikor Verstappennek nyilatkoznia kellett, tőmondatokkal válaszolt, máskor pedig arról elmélkedett, miért kezelik a pilótákat öt-hat éves gyerekekként, hogy a szóhasználatukat korlátozzák. Azzal viszont egyetértene, ha a futamról kevesebb rádióbeszélgetés kerülne be a közvetítésekbe, esetleg jobban megszűrnék azokat, így a nézőkhöz, gyerekekhez nem jutnának el a válogatott kifejezések, a versenymérnökök pedig már hozzászoktak a cifrább szavakhoz.

Lando Norris (középen) és Lewis Hamilton (jobbra) is Verstappen mellé állt
Lando Norris (középen) és Lewis Hamilton (jobbra) is Verstappen melléállt (Fotó: AFP/MOHD RASFAN)

A Szingapúri Nagydíj befejeztével, mielőtt még elvonult volna az őszi szünetre, elhintette, hogy az ilyen hercehurcák következményeként a vártnál hamarabb távozhat a Formula–1-ből.

– Az ehhez hasonló dolgok mindenképp hatással vannak a jövőmre, mert nem hagyják, hogy önmagam legyek, és ilyen butaságokkal kell foglalkoznom. A pályafutásom azon szakaszában járok, amikor nem akarok állandóan ilyesmikkel foglalkozni. Ez rendkívül fárasztó – fogalmazott a jövő hétfőn 27. születésnapját ünneplő holland. – Ha nem hagyják, hogy önmagad légy, jobb, ha meg sem szólalsz. De ezt senki sem akarja, mert aztán robotüzemmódban fogsz működni, ennek pedig nem így kellene lennie ebben a sportágban. Engedniük kell, hogy kimutasd az érzelmeid. Erről szól a versenyzés, de valójában minden más sportág is. A futballpályákon is, ha valaki szabálytalankodik, meglök téged vagy csak egyszerűen dühös, frusztrált vagy valamiért, akkor természetes, hogy kimutatod az érzelmeid.

Nem tudom, hogy mennyire fogják komolyan venni ezt, de nálam egyszer betelik majd a pohár. A versenyzésnek ezzel nem lesz vége, a Formula–1 nélkülem is megy tovább. Ez nem jelent majd problémát nekik és nekem sem.

Verstappen hozzátette, úgy érezte, hogy igazságtalanok voltak vele a büntetéssel, és Lando Norris (McLaren), valamint Lewis Hamilton (Mercedes) azonnal a háromszoros világbajnok melléállt. Egyébként nem a holland pilóta volt az egyetlen, aki a sajtónapon káromkodott, Carlos Sainz (Ferrari) és Kevin Magnussen (Haas) is megtette ugyanezt, de ők megúszták büntetés nélkül.

Verstappen és a visszavonulás

Más pilótákhoz képest, főleg a hasonló korúakat tekintve, Verstappen eddig is sokat elmélkedett a visszavonulásáról. Habár hosszú távú szerződést írt alá a Red Bull-lal, többször beszélt arról, hogy nem fog időtlen időkig versenyezni, a harmincas évei első felében eljöhet a pillanat, amikor befejezi, mivel őt nem izgatják az újabb és újabb rekordok, viszont van több érdeklődési köre, így idővel inkább azokra koncentrálna.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.