Djokovics Alcaraznak: Túl sokat játszol, haver, én viszont élvezem az életet!

Novak Djokovics a hosszú kihagyás után kicsit még rozsdásan mozgott, két szoros szettben nyert az amerikai Alex Michelsen ellen a sanghaji ATP-1000-es torna második fordulójában. A szerb kiválóság akkor alakított igazán nagyot, amikor az öltözőfolyosón összefutott Carlos Alcarazzal.

2024. 10. 05. 15:22
Alcaraz, Djokovics, Sanghaj
Carlos Alcaraz és Novak Djokovics jó barátokként köszöntötték egymást Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz nyitotta, Novak Djokovics pedig zárta a második forduló szombati programját a sanghaji ATP 1000-es tenisztornán (az első forduló alól kiemeltként mindketten mentesültek). Alcaraz simán, 6:2-6:2-re verte a hazaiak reménységét, a világranglistán 51. Dzsuncseng Sangot, Djokovics viszont megizzadt a szintén ifjú, csupán 20 éves, amerikai Alex Michelsen (43.) ellen. Minden idők legjobb teniszezője mindkét szettet csupán rövidítésben nyerte meg, 7-3-ra, illetve 11-9-re. Djokovicsnak azért így is akadtak szenzációs villanásai.

A nap érdekességét inkább az jelentette, amikor a két klasszis összefutott az öltözőfolyosón. Djokovics spanyolul szólította meg Alcarazt.

– Élvezem a pályán kívüli időszakot, haver! – mondta köszönés helyett Djokovics arra utalva, hogy a US Upen óta csupán ez az első hivatalos versenye, csak a Davis-kupában, valamint Szófiában Dimitrov ellen, egy jótékonysági mérkőzésen szerepelt.

– Sok szerencsét, mindig! – felelte hasonlóan barátságosan Alcaraz.

Aztán meglapogatták egymást, majd Djokovics azzal froclizta Alcarazt, hogy túl sokat játszik, miközben ő élvezi az életet távol a pályától. Majd minden jót kívántak egymásnak és mentek a dolgukra.

A jelenet tökéletesen árulkodik arról, hogy noha a pályafutása vége felé járó és a feltörő kiválóság a pályán mindent belead egymás ellen, de nem duma, hanem valóság, hogy tisztelik, sőt kedvelik egymást.

Djokovics már a meccset megelőzően, a sajtótájékoztatón is nagy formát mutatott, a kínai újságírókkal is évődött kicsit.

Sanghajban összegyűlt lényegében a teljes elit, Sinner, Medvegyev, Fritz, Cicipasz, Rubljov is sikeresen vette a második fordulót, Ruud viszont kiesett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.