Nadal, Djokovic és Federer is tiszteleg a visszavonuló bajnok előtt

Barátai, versenytársai, tisztelői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy szép legyen Dominic Thiem búcsúja. A legnagyobb sikereként 2020-ban US Open-győztes, 31 éves osztrák teniszező májusban jelentette be, hogy az idény végén visszavonul, s immár közeleg az utolsó versenye, a bécsi torna rajtja. Thiem ezt megelőzően, tegnap átvehette az osztrák jótékonysági sportgálán neki ítélt 2024-es életműdíjat. Az eseményt emlékezetessé tette, hogy a nagy triumvirátus mindhárom tagja, Rafael Nadal, Novak Djokovics és Roger Federer is videóüzenetben tolmácsolta a jókívánságait.

2024. 10. 04. 12:00
Roland Garros Tennis: ATP Tour - Munich, Singles, Men, 1st round. Moro Canas (Spain) - Thiem (Austria). Dominic Thiem in action. Photo: Lukas Barth/dpa (Photo by Lukas Barth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Dominic Thiem utolsó hivatásos ütései következnek Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Üdvözlök mindenkit. Nagyon fontos, nagyon szomorú, de nagyon szép üzenetet kell közölnöm veletek: a 2024-es az utolsó évem, az idény végén befejezem a pályafutásomat” – jelentette be a döntését Dominic Thiem az Instagram-fiókján még idén májusban, amit elsősorban azzal indokolt, hogy a csuklója nincs abban az állapotban, amit a magas szintű játék megkövetelne.

Ne szépítsük a dolgot, Dominic Thiem már csak árnyéka egykori önmagának. Legjobb eredményeként 2020-ban megnyerte a US Opent, abban az évben döntős volt az Australian Openen, a Roland Garroson pedig 2018-ban és 2019-ben, a világranglistán éveken át jegyezték az első tíz között, 2020-ban, amikor még Federer, Nadal és Djokovics is a pályán volt, egészen a harmadik helyig jutott. Idén Melbourne-ben és New Yorkban szabadkártyával főtáblásként elindulhatott, de már az első fordulóban kiesett. Nincs hát oka arra, hogy egyáltalán elgondolkozzon a döntésén.

 

Nadal, Djokovics és Federer volt a három meglepetésvendég

Thiem utoljára az október 21-én kezdődő bécsi tornán indul versenyen. Az osztrákok igyekeznek emlékezetessé tenni az eseményt, sőt a méltó felvezetésről is gondoskodtak. Az osztrák jótékonysági sportgálán a Real Madrid és az osztrák labdarúgó-válogatott kiválóságától vehette át a 2024-es életműdíjat, mi több, videóüzenetben Nadal, Djokovics és Federer is köszöntötte őt.

– Szia, Domi, hogy vagy? Csak gratulálni akartam az életműdíjhoz, nagyon megérdemelted, nagyon örülök, tudod, hogy mennyire csodállak és tisztellek. A legjobbakat kívánom neked, érezd jól magad ma este, még találkozunk – mondta Nadal, s hasonlóan kedves szavakat fogalmazott meg Djokovics is. – Köszönöm, amit mindanyiunknak adtál a teniszben. Örülök, hogy Bécsben van lehetőséged elbúcsúzni. Az utolsó nagy dobás… Jó játékot kívánok neked a családod előtt, és minden jót a jövőre nézve, igazán megérdemled – fogalmazott a szerb kiválóság, aki szombaton megkezdi a szereplését a sanghaji ATP-tornán.

Dominik Thiem nézi Roger Federer üzenetét. Forrás: ÖTV

 

Federer: Hiányozni fogsz

Roger Federer már azzal is kifejezte a bensőséges gondolatait, hogy németül köszöntötte Thiemet. – Helló, Dominik, meleg szívvel gratulálok az életműdíjhoz! Mindig örömmel játszottam veled, hiányozni fogsz a jövőben a tenisz világából. A legjobbakat kívánom neked – mondta Federer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.