A Fradi nem tudott elégtételt venni a kupadöntőben elszenvedett vereségért + videók

A labdarúgó NB I 9. fordulójának az utolsó mérkőzésén az előző idény első két helyezettje csapott össze Pakson. A címvédő Ferencváros az elveszített kupadöntőért is vissza akart vágni, ám a házigazdák már a 2. percben vezetést szereztek, majd Böde Dániel kettőre növelte az előnyüket. A szünet után a Fradi szépített, egyenlíteni azonban nem tudott, sőt a Paks újabb gólt szerezve 3-1-re megnyerte a találkozót, és így nincs már hibátlan csapat az élvonal mezőnyében.

2024. 10. 06. 19:53
Háromszor is ünnepelhettek gólt a paksiak, és ezzel a Ferencváros elszenvedte az első vereségét ebben a bajnokságban. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Óriási a különbség a hazai bajnokság és a nemzetközi porond között, előbbiben eddig eredményesen tettük a dolgunkat, utóbbiban pedig javultunk.” Ezt Pascal Jansen nyilatkozta csütörtökön, a Tottenhamtől az Európa-liga alapszakaszában elszenvedett 2-1-es vereséget követően. A Ferencváros holland vezetőedzője talán nem gondolta volna, hogy a hazai bajnokságban is lehetnek a csapatának komoly gondjai, és valóban, esélyesként utazott el Paksra, ahol így az előző idény ezüstérmese fogadta az aranyérmest, illetve ez volt az első visszavágója a paksi sikerrel végződött májusi Magyar Kupa-döntőnek.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Márpedig a Fradi hamar bajba került, mert a hazai csapat már a 2. percben vezetést szerzett: Vécsei kapáslövését Dibusz még kivédte, ám a kivágódó labdát Osváth 17 méterről a jobb alsó sarokba zúdította úgy, hogy a labda Ramírez lábán kicsit irányt változtatott. Nem sokkal később Vécsei közeli lövését Gartenmann a gólvonalról vágta ki, tehát igazán imponálóan kezdett a Paks. A folytatásban viszont a házigazda kapusának, Kovácsik Ádámnak kellett többször bizonyítania a képességeit, a Ferencváros óriási fölényben futballozott.

Csakhogy a fölény önmagában még nem ér gólt, a Paks pedig a 35. percben kiszabadult a szorításból, Osváth jobbról középre adott, Böde Dániel pedig két álmélkodó védő, Cissé és Gartenmann közül a kapu bal oldalába fejelt a büntetőpont környékéről – kétgólos hátrányban még egyszer sem találta magát a címvédő ebben az idényben. A szünetben Pascal Jansen hármat is cserélt, és a Fradi utána nagy nyomás alatt tartotta a vendéglátóját, aminek a 62. percben meglett az eredménye, szép támadás végén Kady talált közelről a kapuba. 

Ám nem ferencvárosi egyenlítés, hanem újabb paksi gól következett: a 69. percben Osváth adott be jobbról, a csak pár perce beállt Tóth Barna pedig a kapu jobb oldalába fejelt. Ezután is próbálkozott a Fradi, de egyre kevesebb meggyőződéssel támadott, a házigazdák pedig védekeztek és abból igyekeztek kontrázni, az előbbi sikerült, az utóbbi nemigen, de ezt aligha bánták. A Paks tehát nyert 3-1-re, a Ferencváros elszenvedte az első vereségét ebben a bajnokságban, és így már nincsen hibátlan csapat a mezőnyben.

A másik vasárnapi mérkőzésen az Újpest bő negyedóra alatt kialakította a végeredményt, két gyors góllal vezetést szerzett Zalaegerszegen, amit aztán sikeresen óvott is egészen a lefújásig. Ezzel a vereséggel a ZTE továbbra is az utolsó előtti helyen áll, a lilák pozíciója pedig megszilárdult a középmezőny elején.

NB I, 9. forduló
Péntek

Puskás Akadémia–Debrecen 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Rúsz, gólszerző: Golla (89.)

Szombat

ETO FC Győr–Fehérvár FC 3-1 (2-1), Győr, ETO Stadion, 4138 néző, jv.: Pintér Cs., gólszerzők: Stefulj (9.), Gavrics (11.), Boldor (93.), illetve Szabó I B. (25.)

MTK–Kecskemét 3-1 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2432 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriashvili (87.), illetve Lukács (13.)

Nyíregyháza–Diósgyőr 0-2 (0-1), Nyíregyháza, 8000 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Edomwonyi (14.), Gera D. (46.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Újpest 0-2 (0-2), Zalaegerszeg, 4974 néző, jv.: Bognár T., gólszerzők: Brodic (7.), Ljujics  (11-esből 17.)

Paks–Ferencváros 3-1 (2-0), Paks, 4388 néző, jv.: Berke, gólszerző: Osváth (2.), Böde (35.), Tóth B. (69.), illetve Kady (62.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.