Gulácsi Péterről elfeledkezett az UEFA, de a Liverpool kapusa is így járt + videó

A Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójában az RB Leipzig a harmadik meccsét is elveszítette, a Liverpool 1-0-ra győzött Lipcsében. A vendégeknél Szoboszlai Dominik, a hazaiaknál Willi Orbán és Gulácsi Péter is végig a pályán volt, és nem utóbbin múlt, hogy a németek kikaptak. A magyar válogatott kapusa csapata legjobbja volt.

2024. 10. 24. 9:45
Gulácsi Péter egyik nagy védése a Liverpool ellen
Gulácsi Péter egyik nagy védése a Liverpool ellen Forrás: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remekül teljesítettek a kapusok az RB Leipzig és a Liverpool összecsapásán, amelyen csak egy gól született, az angol csapat találatát Darwin Núnez szerezte a 27. percben. Az RB Leipzig legjobbja Gulácsi Péter volt, aki több nagy védést is bemutatott, a WhoScored 7,5-ös osztályzatot adott a teljesítményére. A mezőny legjobbja azonban a Liverpool hálóőre, Caoimhín Kelleher lett 7,8-cal.

Gulácsi volt az RB Lepzig legjobbja
Gulácsi Péter volt az RB Lepzig legjobbja (Forrás: WhoScored)

Se Gulácsi, se Kelleher – az UEFA másokra szavazott

Az UEFA azonban nem díjazta a teljesítményüket, a játéknap legnagyobb védéseit kiemelő összeállításába Gulácsi és Kelleher sem került be. Ezen a napon azonban tényleg nehéz volt választani, több más kapus is kiett magáért.

Kelleher azért a meccs legjobbját járó díjat hivatalosan is megkapta.

Caoimhín Kelleher
Caoimhín Kelleher (Forrás: X/Liverpool FC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.