Guardiola: Emberi lény ilyenre nem lehetne képes! – Haaland a fókuszban + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójában a Manchester City 5-0-ra nyert a cseh Sparta Praha ellen, és hét ponttal áll az összesített tabella harmadik helyén. Erling Haaland kétszer is bevette a csehek kapuját, és az első találata egészen káprázatos volt. Pep Guardiola nem fukarkodott a dicséretével.

2024. 10. 24. 8:55
Erling Haaland szenzációs gólt szerzett a Sparta Praha ellen
Erling Haaland szenzációs gólt szerzett a Sparta Praha ellen Forrás: X/Manchester City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megreformált Bajnokok Ligájában három forduló után három angol csapat foglalja el az első három helyet: az Aston Villa és a Liverpool mindhárom meccsét megnyerte (a BL-újonc Aston Villa az éllovas – ezt ki gondolta volna?!), a harmadik pedig a Manchester City, amely az Internazionale elleni 0-0-s döntetlenje miatt veszített pontokat. Szerdán viszont hazai pályán 5-0-ra nyert a Sparta ellen, a gólokat Foden (3.), Haaland (58., 68.), Stones (65.) és Nunes (88.) szerezte.

Erling Haaland duplázott
Erling Haaland duplázott Fotó: X/Manchester City

Ennek is köszönhetően Pep Guardiola együttesének a legjobb a gólkülönbsége a mezőnyben, plusz kilenc. A City gólvágója, Erling Haaland a csehek kiütéséből tehát két góllal vette ki a részét, és az első szenzációs gól: Savinho beadása után a kapunak háttal a levegőben úszva hét méterről sarokkal továbbította a labdát a Sparta kapujába! Ez a találat a Puskás-díjra is esélyes lehet!

Haaland vagy Raphinha gólja a szebb?

Az UEFA Raphinha három gólja közül az egyiket, amit a Barcelona játékosa a Bayern München ellen (4-1) szerzett, szintén felajánlja, hogy lehet rá szavazni a nap góljáért zajló versenyben, de ezt azért jó eséllyel Haaland nyeri meg. 

– Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan csinálta, mert emberi lény ilyenre nem lehetne képes, ez egy fantasztikus gól! Amúgy korábban a Dortmund ellen szerzett hasonlót, nem tudom eldönteni, hogy melyiket volt nehezebb megcsinálni, mindkettőt egyformán nehéz volt  – jegyezte meg Pep Guardiola.

– Azt a gólját a Dortmund ellen a tévében láttan, ezt közelről látni fantasztkus élmény, szóhoz sem jutottam – nyilatkozta a csapattárs Matheus Nunes.

A pályafutása során Haaland 42 BL-meccsen 44 találatnál jár, ez is káprázatos!

 

 

Ez pedig az említett gólja korábbi csapata, a Dortmund ellen:

Most három forduló után így áll a tabella:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.