Szoboszlai szürreális szerdai élménye: az üres stadionban búcsúztatták el!

Érdekes információval állt elő a Bild a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszában szerda este játszott RB Leipzig–Liverpool (0-1) mérkőzés kapcsán. A lipcsei klub a találkozó előtt szerette volna most hivatalosan elbúcsúztatni Szoboszlai Dominiket a szurkolók előtt, mert amikor 2023-ban a Liverpoolhoz igazolt, erre nem volt lehetőség. S most sem lett, mert a Liverpool megtiltotta. Szoboszlai Dominiket végül a találkozó után az üres stadionban búcsúztatta el az RB Leipzig – ez szürreális élmény lehet a magyar válogatott csapatkapitányának.

2024. 10. 24. 14:42
Szoboszlai Dominik hivatalos búcsúztatására végül a találkozó után az üres stadionban került sor
Szoboszlai Dominik hivatalos búcsúztatására végül a találkozó után az üres stadionban került sor Forrás: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig és a Liverpool találkozóján – melyet Darwin Núnez góljával az angolok nyertek 1-0-ra – egyszerre három magyar volt a pályán. Hazai oldalon Gulácsi Péter és Willi Orbán, míg a vendégeknél Szoboszlai Dominik is kezdett, Másfél éve még egy csapatban játszottak, Szoboszlai azonban tavaly nyáron Lipcséből Angliába igazolt. A német klub most szeretett volna tőle hivatalosan is elköszönni, azonban ebből nem lett semmi – írja a Metropol.

Lipcsei emlék: Szoboszlai Domiunik és Benjamin Henrichs Forrás: RB Leipzig
Lipcsei emlék: Szoboszlai Domiunik és Benjamin Henrichs (Forrás: RB Leipzig)

Szoboszlai búcsúztatását megtiltotta a Liverpool

A Bild információja szerint a kezdés előtt köszöntek volna el Szoboszlai Dominiktól a németek hivatalosan is, a Liverpool azonban ezt megtiltotta. Az indoklás szerint nem szerették volna, ha a kezdés előtt összezavarnák játékosuk gondolatait. Szoboszlainak ebbe nem volt beleszólása. No persze azt is fel kell vetni, hogy közvetlenül BL-meccsek előtt nem nagyon láttunk még ilyen „ünnepséget”, kérdés, hogy az UEFA egyáltalán engedélyezné-e. A bemelegítés előtt azonban valószínűleg le lehetett volna bonyolítani, telt ház előtt, és Szoboszlai érezhette volna a lipcsei szurkolók szeretetét, mert liverpooli játékosként is megmaradt kedvencnek.

Szoboszlai Domiunik elmesélte, hogyan történt a klubváltása 2023 nyarán.

– Nagyon gyorsan született meg a döntés, három napon belül már Liverpoolban voltam, el sem tudtam köszönni senkitől. Remélem, hogy most a meccs után találkozhatok és beszélgethetek egy kicsit a korábbi társakkal, akik egyben a barátaim is – mondta Szoboszlai, aki még a találkozó előtt arról is beszélt, ki volt a legjobb barátja Lipcsében.

 Szoboszlai Dominik hivatalos búcsúztatására végül a találkozó után az üres stadionban került sor, ez látható borítóképükön. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.