Szoboszlai válaszolt egy személyes kérdésre a Liverpool lipcsei fellépése előtt

A ma esti kilenc mérkőzés után holnap is kilenc meccset játszanak a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójában, s jön a BL „magyaros” rangadója, az RB Leipzig csapatához (Gulácsi Péter, Willi Orbán) a Liverpool (Szoboszlai Dominik) érkezik. Szoboszlai Lipcséből igazolt a Liverpoolhoz, és a német klub honlapja a találkozó előtt megszólaltatta a magyar válogatott csapatkapitányát.

2024. 10. 22. 8:39
Lipcsei emlék: Szoboszlai Domiunik és Benjamin Henrichs
Lipcsei emlék: Szoboszlai Domiunik és Benjamin Henrichs Forrás: RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik 2021 és 2023 között volt az RB Leipzig játékosa, 2022-ben és 2023-ban is Német Kupát nyert vele, minden sorozatot nézve pedig 91 találkozón 20 gólt szerzett a lipcsei együttesben. 2023 nyarán hetvenmillió euróért igazolt Liverpoolba, ebben a tekintetben is jól járt vele az RB Leipzig, amelynek a honlapja a szerdai, Liverpool elleni BL-mérkőzés előtt megszólaltatta a középpályást.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik már a Liverpool játékosaként érkezik Lipcsébe (Fotó: MTI/EPATim Keeton)

Szoboszlai: A Leipzignek köszönhetően váltam azzá a játékossá, aki ma vagyok

A cikkben kiemelik, hogy Szoboszlai Dominik eddig 55 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool csapatában, s nyolc gólja és hét gólpassza van.

–  A Liverpool nagyszerű klub, topcsapat a Premier League-ben szuper szurkolókkal, remek stadionnal. A bajnokságban minden meccsen hatalmas az iram, a hibákat megbüntetik az ellenfelek, de élvezem ezt a játékot. A szerdai mérkőzés természetesen különleges lesz számomra, hiszen két és fél nagyszerű évet töltöttem Lipcsében, sok embert ismerek. Nagyon hálás vagyok a két kupagyőzelemért és a rengeteg élményért, amelyekben részem lehetett itt. A Leipzignek köszönhetően váltam azzá a játékossá, aki ma vagyok. És a lipcsei időszak nélkül aligha juthattam volna el a világ legjobb bajnokságába – szögezte le Szoboszlai Dominik.

A vasárnapi, Chelsea elleni 2-1-es győzelem után sok bírálatot kapó középpályás elárulta, ki az a lipcsei játékos a jelenlegi csapatból, akivel a leginkább barátok lettek.

–  Benny Henrichs, azóta is tartom vele a kapcsolatot, de ez természetesen igaz Willi Orbán és Gulácsi Péter esetében is, velük a válogatotton keresztül is kapcsolatban vagyok. De már nagyon várom, hogy szerdán találkozhassak a többiekkel is, még ha most ellenfelek is leszünk – mondta Szoboszlai Dominik. – Természetesen figyelem a Leipziget, és lenyűgöz, hogy milyen sokat fejlődnek itt a játékosok. A csapat a Bundesliga egyik élcsapata, minden évben esélyes arra, hogy valamilyen címet nyerjen. S bár a BL-ben most az első két meccsét elveszítette, nehéz feladat vár ránk, a Leipzig is komoly minőséget képvisel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.