Mbappénak nem kell többet védekeznie, Ancelotti elárulta, mit mondott neki + videó

Ma kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakasza, a harmadik forduló első játéknapján újra találkozik az előző idény két döntőse: a címvédő Real Madrid a Borussia Dortmundot fogadja. A királyi gárdában Kylian Mbappé is ott lesz a pályán, Carlo Ancelotti számít a nemi erőszakkal vádolt francia klasszisára.

2024. 10. 22. 5:05
A múlt hétvégén a Celta Vigo ellen Vinícius Júnior és Kylian Mbappé szerezték a Real Madrid góljait
A múlt hétvégén a Celta Vigo ellen Vinícius Júnior és Kylian Mbappé szerezték a Real Madrid góljait Forrás: X/Real Madrid C.F.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid és a Borussia Dortmund június 1-jén a londoni Wembley Stadionban zárta az előző BL-szezont, és a spanyol csapat 2-0-s sikerével története során a 15. alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupát. Összességében a mai lesz a két együttes 16. egymás elleni összecsapása, és a Real áll jobban, a királyi gárda szemszögéből hét győzelmet, öt döntetlent és három vereséget mutat a statisztika. A madridiak hagyományosan erősek a német csapatokkal szemben, a legutóbbi huszonkét Bundesliga-gárda elleni meccsükből csak egyet vesztettek el, még a 2022/23-as kiírásban a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig otthonában. Hazai környezetben még ennél is régebben, a 2014/15-ös nyolcaddöntőben a Schalkétől kaptak ki. 

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője Fotó: X/Real Madrid C.F.

A 2024-es BL-döntő góljait a jelenleg sérült Carvajal és Vinícius Júnior szerezték:

Az új lebonyolítású BL-ben két forduló után azonban a királyi gárdának csak három pontja van, hiszen a második körben nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Lille vendégeként. A tabellát pedig éppen a Dortmund vezeti, a nyolc hatpontos csapat közül neki a legjobb a gólkülönbsége, 10-1, mivel legutóbb 7-1-re kiütötte a Celticet. A La Ligában a Real Madrid tíz forduló alatt nem kapott ki, hét győzelemmel, három döntetlennel, azaz 24 ponttal a második a Barcelona (27) mögött. Carlo Ancelotti együttese szombaton 2-1-re nyert a Celta Vigo vendégeként, a góljait Kylian Mbappé és Vinícius Júnior szerezte. A Dortmundnak a Bundesligában nem megy ilyen jól, ott csak a hetedik (négy győzelem, egy döntetlen, két vereség), de pénteken otthon 2-1-re nyert a St. Pauli ellen. A Real Madrid–Dortmund találkozón ma este az erdélyi magyar Kovács István lesz a játékvezető.

Ancelotti nem Luis Enrique, párhuzam Mbappé és Benzema között

A várható összeállítások:

Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Éder Militao, Rüdiger, Mendy – Valverde, Camavinga, Tchouaméni, Bellingham – Mbappé, Vinícius Júnior

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Anton, Schlotterbeck, Bensebaini – Can, Gross – Malen, Brandt, Sabitzer – Guirassy

Bár a svéd rendőrség továbbra is nyomoz a nemi erőszakkal megvádolt, tagadó Kylian Mbappé ügyében, akit két hete Stockholmban jelentett fel egy nő, az ügy Madridban már kikerült a fókuszból.

A tegnapi sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti csak arról beszélt Mbappét érintve, hogy mit vár a játékosától a pályán.  

– Luis Enrique azt mondta Kylian Mbappénak, hogy védekezzen többet? – utalt Ancelotti a csatár előző állomáshelyére, a Paris Saint-Germainre. – Én azt mondom neki, hogy inkább lőjön több gólt. Ugyanezt mondtam Karim Benzemáak is, amikor nálunk játszott – fogalmazott Ancelotti.

A Bajnokok Ligája mai műsorából emeljük még ki, hogy a Dortmundhoz hasonlóan két győzelemmel kezdő Juventus az egypontos Stuttgartot látja vendégül, a hatpontos Aston Villa pedig a BL-újonc, egypontos Bolognát. A meglepetésre pont nélkül álló Milan pedig hazai környezetben a Club Brugge ellen lép pályára, amelynek három pontja van.


Bajnokok Ligája, alapszakasz, 3. forduló, keddi műsor:

Milan–Club Brugge 18.45 (tv: Sport 1)
Monaco–Crvena zvezda 18.45 (tv: Sport 2)
Paris Saint-Germain–PSV Eindhoven 21.00
Juventus–Stuttgart 21.00 (tv: Sport 1)
Arsenal–Sahtar Donyeck 21.00 (tv: Sport 2)
Aston Villa–Bologna 21.00
Girona–Slovan Bratislava 21.00
Sturm Graz–Sporting Lisboa 21.00
Real Madrid–Borussia Dortmund 21.00 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.