A Bayern kapitányának tényleg éppen most kellett a Barcelona iránti rajongásáról beszélni?

A Barcelona–Bayern München mérkőzés a harmadik forduló rangadója a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párosítás több okból is pikáns: a Barcelonát a bajorok korábbi sikeredzője, Hansi Flick irányítja, a katalánoknál játszik a Bayern korábbi gólvágója, Robert Lewandowski, továbbá a müncheniek csapatkapitányát, Joshua Kimmichet többen összeboronálták a Barcával, mi több, Kimmich bevallotta, gyerekként a Barcelona volt a kedvenc csapata.

2024. 10. 23. 12:45
Joshua Kimmich, Hansi Flick
Joshua Kimmich és Hansi Flick, amikor még a Bayern Münchennél együtt dolgoztak Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Persze, tudok róla, hogy időről időre összeboronálnak a Barcelonával. De nem csak emiatt különleges a szerdai meccs, a Barcelona egy nagy klub – becsületére legyen mondva, Joshua Kimmich nem is próbálta cáfolni a pletykát a Bayern München szerdai vendégjátéka előtt, miszerint a nyáron talán éppen a katalánokhoz igazol. Az értesülésnek az az alapja, hogy Kimmich szerződése 2025 nyarán lejár, s legalábbis a Bayernnel egyelőre nem egyezett meg a folytatásról.

Kimmich marad a Bayernnél vagy távozik, éppen a Barcához?

Noha az ismert német lap, a Bild szerint az a legvalószínűbb, hogy Kimmich marad a Bayern Münchennél, de még semmi sem dőlt el.

Kimmich döntését alapvetően befolyásolhatja, hogy a Bayern München nyáron kinevezett új edzője, Vincent Kompany ismét a középpályán számít a bajorok csapatkapitányára. Csakúgy, mint annak idején Hansi Flick, akinek az irányításával a Bayern a 2019–20-as idényben triplázott, tehát a Bajnokok Ligáját is megnyerte. 

– Úgy általában, sose szabad elkövetni azt a hibát, hogy bármilyen eshetőséget kizárjál az életedből. Mindenki ismeri a szerződésem körülményeit. Belső ügy, hogy miként alakulnak a tárgyalások a klubbal – Kimmich így reagált a BL-rangadó előtt az esetleges távozását feszegető kérdésre, majd méltatta a Barcelonát, amely Hansi Flick vezetésével ismét Európa egyik legjobb csapata.

A Bayern Lewandowski és Harry Kane párviadalaként harangozza be a mérkőzést:

 

Gyerekként Xavi volt Kimmich példaképe

Bizony, a nyáron szerződtetett Flick nagyon jó munkát végez, a Barca szárnyal  vele. Tíz forduló után vezeti a La Ligát, kilenc győzelemmel és egyetlen, az Osasunától elszenvedett váratlan vereséggel.

Kimmich azt is elárulta, gyerekként a Barcelona nagy hatással volt rá. 

– Xavi Hernández egyenesen a példaképem volt. A Barcelona tiki-takája Pep Guardiola alatt forradalmasította a labdarúgást, éveken át uralta a futballt – vallotta meg Kimmich.

A Barcelona–Bayern mérkőzés Robert Lewandowski személye miatt is érdekes. És persze egyik csapat sem engedheti meg magának a lazítást, hiszen mindkettő szenvedett már vereséget az alapszakaszban. Az elmúlt tíz év mérlege alapján a Bayern a találkozó esélyese: A 33-szoros német bajnok a BL-ben 2015 májusa óta nem kapott ki a Barcától, ráadásul legutóbbi négy egymás elleni találkozójukon a Bayern tizenegy gólt szerzett és egyet sem kapott.

Az UEFA a közelmúlt emlékezetes csatáiból készített összefoglalóval hangol a rangadóra.

 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 3. forduló, szerdai műsor:

Atalanta–Celtic Glasgow 18.45
Brest–Bayer Leverkusen 18.45
Manchester City–Sparta Praha 21.00
RB Leipzig–Liverpool 21.00
Barcelona–Bayern München 21.00
Atlético Madrid–Lille 21.00
Benfica–Feye­noord 21.00
Red Bull Salzburg–Dinamo Zagreb 21.00
Young Boys–Internazionale 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.