Ötből öt zakó – lángol a kispad Máté Csaba alatt

A Fehérvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a sorozatban ötödik vereségét elszenvedő Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján. Ezzel Pető Tamás fellélegezhet, hiszen a csapata négy vereség után végre nyerni tudott, míg kollégája, Máté Csaba alól már szinte kicsúszott a kispad. A mostani vereséggel az már eldőlt, hogy a játékosok a stábbal együtt jelentősen csökkentett fizetést visznek majd haza, már csak az a kérdés, hogy az öt meccsből ötöt vesztő debreceni edző vajon megéri-e szakmai vezetőként a keddi, Mezőkövesd elleni kupameccset.

2024. 10. 26. 19:50
Nagy kérdés, hogy kedden még Máté Csaba lesz-e a Debrecen edzője Fotó: dvsc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül fontos mérkőzés várt a DVSC-re, amely szombaton 17.15-kor a nagy rivális, és a Lokihoz hasonlóan mély gödörben lévő Fehérvár FC otthonában lépett pályára. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, ha a Loki ma újra kikap, annak nemcsak személyi, de nagyon súlyos anyagi következményei lesznek a szakmai vezetés és a játékosok számára. Nos, miután a Debrecen hatalmas pofonba szaladt bele a labdarúgó NB I 10. fordulójában hazai közönség előtt – 5-0-ra kapott ki a Pakstól –, a 11. fordulóban maximum annyiban sikerült a javítás, hogy ezúttal csak 2-0-ra szenvedtek vereséget. A székesfehérváriak győzelmükkel ideiglenesen feljöttek a tabella 7. helyére, míg a sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésüket elvesztő debreceniek továbbra is a 11. helyen állnak.

Gradisar – itt éppen az első fehérvári gólt fejeli – a duplájával még mélyebb gödörbe lökte a Debrecen szekerét     Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Pedig Máté Csaba tartotta a szavát, változtatott a kezdőcsapaton – Sztojkovics, Bárány és Péllumbi került be Szuhodvoszki, Dreskovics és Szilue helyére –, ám a Loki játéka majdnem olyan kilátástalan volt, mint egy hete, a Paks ellen. A mostani vereséggel az már eldőlt, hogy a játékosok a stábbal együtt jelentősen csökkentett fizetést visznek majd haza – ugyanis a tulajdonosok és a klubvezetők döntése értelmében mind a Fehérvár elleni bajnokit, mind a Mezőkövesd elleni kupameccset sikerrel kellett volna megvívni –, és tényleg maximum már csak az a kérdés, hogy az öt meccsből ötöt veszítő debreceni edző vajon megéri-e szakmai vezetőként a keddi, Mezőkövesd elleni kupameccset.

Leülünk a vezetőséggel és kielemezzük a helyzetet

– Vegyes érzések vannak bennem, mert a csapat előre lépett a múlt heti teljesítményéhez képest, ám ez még arra sem volt elég, hogy betaláljunk a Fehérvár kapujába. Pedig nagyon fontos lett volna megszereznünk a vezetést, ám mindkét csapat feszülten kezdett, és egy állított helyzetből a hazaiak szereztek előnyt. Mi sorban hagyjuk ki a helyzeteinket. Hiába érezzük, hogy előrébb léptünk a múlt héthez képest, az eredmény mindent annulál. Nehéz immár pozitívumokat keresni, mert amikor kitámadtunk és túl sok rizikót vállaltunk, megkaptuk a második gólt. Még ezután is voltak lehetőségeink, de annyira önbizalomhiányosak a játékosaink, hogy jelenleg a legnagyobb ziccerekben is tétova megoldásokat választanak. Ha sikerül továbbjutnunk kedden a kupában, az jót tenne az önbizalmunknak, és végre-valahára megtehetnénk az első lépést a gödörből kifelé. A folytatással kapcsolatban elmondhatom, hogy le fogunk ülni a vezetőséggel, értékeljük a helyzetet és akkor minden kiderül. Minden lehetséges… A vezetőkön múlik, ők majd értékelik a helyzetet – nyilatkozott az M4 Sportnak Máté Csaba a mérkőzést követően.

A múltkor azt találta mondani, hogy küldték már el akkor is, amikor tíz meccsből kilencet megnyert. A Debrecen játékát látva félő, hogy Máté Csaba nem éli meg ezúttal a 10 mérkőzést…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.