A magyar szurkolókat dicsérte a hollandok gólszerzője a budapesti döntetlen után

A péntek esti meccs jelentős részében fölényben játszott, mégis 1-1-es eredményt ért el a magyar válogatott vendégeként Hollandia a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A hajrában egyenlítő holland játékos, Denzel Dumfries érdeklődésünkre a hangulatról és a magyar válogatottról beszélt a lefújás után.

2024. 10. 12. 7:22
Denzel Dumfries fontos gólt szerzett Hollandiának a Puskás Arénában. Forrás: facebook.com/onsoranje/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai Roland találatával a 32. percben szerzett vezetést Magyarország, hét perccel a rendes játékidő vége előtt azonban az addigra már emberhátrányban lévő holland válogatott Denzel Dumfries találatával egalizált. Mindezek után Hollandia három mérkőzés után öt ponttal második, míg a kétpontos magyar csapat harmadik a Nemzetek Ligája-csoportban.

DUMFRIES, Denzel; SZOBOSZLAI Dominik
Dumfries (labdával) és Szoboszlai Dominik a pénteki meccsen (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Remek volt a hangulat, a szurkolók hihetetlenek voltak. Szép stadionban játszhattunk, de maga a meccs nehéz volt számunkra. A magyar válogatott nagyon jól, koncentráltan játszott, jól védekezett, nehéz volt ellene. Igazából kilencven percen keresztül defenzív játékot játszott, de a második játékrészben különösen jól csinálta

 – mondta lapunknak az olasz bajnok Internazionale 28 éves védője, Denzel Dumfries. Hozzátette: bár már az első félidőben hátrányba kerültek, végig hittek abban, hogy elkerülhetik a vereséget, ennek is köszönhető, hogy azt követően sikerült egyenlíteni, hogy Virgil van Dijk három perccel korábban megkapta második sárga lapját, így kiállította a játékvezető.

A csoportban október 14-én, hétfőn folytatódik a küzdelem, a negyedik játéknapon a hollandok Németország vendégei lesznek, míg Magyarország Bosznia-Hercegovina otthonában lép pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.