Rossi: Csak az idióták kárhoztatják a Nemzetek Ligáját

Marco Rossi és Ronald Koeman sem tud tiszta szívből örülni a döntetlennek a Magyarország–Hollandia Nemzetek Ligája-találkozó után. A magyar válogatott szövetségi kapitánya elismerte, nem szeret védekezésre berendezkedni, de a hollandok ellen ez volt célravezető. Rossi Bosznia és Hercegovina ellen hétfőn győzelmet remél, s nem érti azokat, akik fölöslegesnek tartják a Nemzetek Ligáját.

2024. 10. 11. 23:57
Marco Rossi
Marco Rossi elégedett a Hollandia ellen szerzett egy ponttal. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örül, vagy bánatos? Elsőként erre a kérdésre válaszolt Marco Rossi a Hollandia ellen 1-1-re végződött mérkőzés után.

– Igen, van némi keserűség bennem. Hiszen vezettünk, emberelőnybe kerültünk, aztán egy pontrúgásból Hollandia mégis egyenlített. Persze egy ilyen gól mindig becsúszhat. Összességében gratulálok a fiúknak. Nem szeretek védekezésre berendezkedni, de most erre volt szükség, a srácok az utolsó pillanatig betartották a taktikát és keményen küzdöttek – értékelte az 1-1-re végződött találkozót Marco Rossi.

A magyar válogatott szövetségi kapitány ezután szokás szerint filozofikus fejtegetésekbe bocsátkozott. Elmondta például, hogy rendre megosztja a gondolatait a játékosaival, de igyekszik a maga útját járni, még ha olykor ő maga is hibázik. Szóba kerültek a keret kialakításának szempontjai is. 

MIR_1613
Dibusz Dénesnek több nagy védése volt. Fotó: Mirkó István

Rossinak a karakter az első

– Nekem az az elsődleges, hogy egy játékosnak milyen a karaktere – jelentette ki Rossi, majd kifejtette, hogy például Fiola Attila ezért került vissza a keretbe és ugyanezért tart ki Botka Endre mellett, aki a klubjában, a Ferencvárosban alig játszik.

Rossi azt mondta, Boszniában legalább döntetlent kell elérni, de jobb lenne nyerni, hogy bennmaradjunk az A ligában.

Tudom, egyesek kárhoztatják a Nemzetek Ligáját, azt hangoztatva, ennek a sorozatnak semmi értelme sincs. Csak az idióták gondolkoznak így

– fogalmazott Rossi érdesen.

De ebben kétségtelenül nem lehet vita, a magyar válogatottnak benn kell maradnia az A osztályban ahhoz, hogy a második kalapból várhassa a világbajnoki selejtezők sorsolását, azaz legyen reális esélye a vb-részvétel kiharcolására. 

Ronald Koeman: Igazságos a döntetlen, de nyernünk kellett volna

Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya maga sem tudta eldönteni, hogy örüljön-e az egy pontnak, vagy sem.

– Előre soha nem írnék alá semmilyen eredményt, így ezúttal sem a döntetlent. Nehéz mérkőzés volt, a magyarok nagyon jól küzdöttek, a középályát nem tudtuk elég jól megjátszani. Végül emberhátrányban a döntetlennek is örülnünk kellett. Az eredményt igazságosnak mondhatjuk, mert hiányzott az ötletesség a játékunkból, ám az ilyen meccseket meg kellene nyernünk – fogalmazott a korábbi kiváló labdarúgó.

Csoboth Kevin értékelése:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.