Rossi a helyükre tette a hollandokat a pénteki meccs előtt

Azt nem állíthatjuk, hogy Marco Rossi lovat adott a magyar vágyak alá a Hollandia elleni, pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. A szövetségi kapitány szerint ugyanis a holland csapat még erősebb, mint a német, amelytől a mieink a szeptemberi első fordulóban 5-0-s vereséget szenvedtek. A kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland valószínűleg nem lesz tagja a kezdőtizenegynek Hollandia ellen.

2024. 10. 10. 16:01
20241001 Telki
Marco Rossi szövetségi kapitány kerethirdetése magyar válogatott Szoboszlai Dominik Liverpool Arne Slot
Marco Rossi gondterhelt a Hollandia ellen mérkőzés előtt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt két évben, 2022 szeptembere óta összesen négy meccset vesztettünk, azok közül az írországi számít kivételnek, mert saját rögzített helyzetünkből kaptuk a vereséget jelentő gólt, ennek ellenére végig mi diktáltunk. Az egy balszerencsés találkozó volt. A másik három kudarcból kettőt a németektől, egyet a svájciaktól szenvedtünk el, akik a világranglistán az első 15 között vannak. Hollandia a hetedik, azaz nem kell Einsteinnek lenni, hogy tudjuk, különösen nehéz összecsapás vár ránk. Elég megnézni, hol játszanak a futballistái, ez alapján Hollandia talán erősebb is, mint Németország – Marco Rossi a közelmúlt eredményei felől így közelített a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-meccshez. 

Kontrára játszik majd a magyar válogatott

Ez alapján aligha éppen pénteken töri meg a magyar válogatott a hollandok elleni négy évtizedes átkot. A hollandok játéka Rossinak sem jelent majd meglepetést, a narancsmezesek mindig, mindenkor dominanciára, labdabirtoklásra törekednek, minden bizonnyal a Puskás Arénában is támadni akarnak majd. 

ROSSI, Marco
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott csütörtöki edzésén a telki edzőközpontban. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

– Tudnunk kell, mikor van esélyünk veszélyeztetni. Nem szabad az ő játékukat játszani, olyan párharcokat vállalni, amit ők erőltetnek. Jól kell védekezni, nem szabad teret engedni a középpályán. Amikor lehetőségünk lesz, gyorsan kell végigvinni a támadást – Rossi így írta körbe, hogy a magyar válogatott kontrákra rendezkedik majd be.

Sallai és Balogh is sérüléssel bajlódik

Sérülés miatt Kerkez Milos, Nego Loic és Horváth Krisztofer eleve kimaradt a keretből, rajtuk kívül a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland és Balogh Botond játéka is bizonytalan. Rossi elárulta, Balogh a hétvégéi bajnoki meccsén kapott rúgást, amiről Telkiben kiderült, hogy az súlyosabb, mint amire számítottak. Mindkét játékos csütörtökön edzett először a társakkal.

Sallai szerdán arról beszélt, hogy a telki edzőtáborban szigorúbb szabályok léptek életbe, amit Rossi igyekezett árnyalni. A nyári Európa-bajnokság alatt sok időt töltöttek együtt a keret tagjai, ezért a pontosság és a feszesség kicsit elveszett. Az olasz szakember azért igyekezett lehűteni a kedélyeket, mondván, nem kell egy zárdához (vagy inkább kaszárnyához) hasonlítani a szabályokat, csupán rendet szerettek volna bevezetni.

A válogatotthoz pályaedzőként visszatérő Szalai Ádámról Rossi elmondta, ez neki is új helyzet, amibe még bele kell szoknia, de látszik rajta, hogy maximálisan rendelkezésére áll a szakmai stábnak, és segíti a játékosokat is, úgyhogy teljesen elégedett vele.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata Hollandia ellen: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Nagy Zs. – Csoboth, Szoboszlai – Varga B.

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. forduló

A  3. csoport pénteki programja:
Magyarország–Hollandia 20.45
Bosznia-Hercegovina–Németország 20.45

A csoport állása: 1. Németország négy pont (7-2), 2. Hollandia négy (7-4), 3. Bosznia-Hercegovina egy (2-5), 4. Magyarország egy (1-5).
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.