A kanadai bringáson szórakozik a világ, mert kanállal evett a verseny közben + videó

A szlovén Tadej Pogacar a Giro d’Italia és a Tour de France megnyerése után vasárnap a zürichi országúti kerékpáros világbajnokság férfi mezőnyversenyében is diadalmaskodott, a sportág történetében ezt a Tripla Koronát korábban csak a legendás belga Eddy Merckx (1974) és az ír Stephen Roche (1987) hozta össze. Ám a kanadai Michael Woods „villásreggelijéről” napvilágra került videók is elárasztották a közösségi médiát.

2024. 10. 01. 6:58
Michael Woods bekerült a hírekbe
Michael Woods bekerült a hírekbe
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerékpársportban megszokott, hogy a bringások verseny közben energia zseléket fogyasztanak, de a svájci, zürchi világbajnokság mezőnyversenyében a kanadai Michael Woods újított. A Winterthurból indult 273,9 kilométer hosszú, 4470 méter szintemelkedésű távon  mintegy egy órával a rajt után egy műanyag tároló dobozból kanállal fogyasztotta el a „menüjét”. Efféle lakmározást még nem láthattunk a sportágban!

Michael Woods
Michael Woods (Forrás: Instagram/rusty_woods)

A közösségi médiában először többen arra tippeltek, hogy Woods szénhidrátot visz be a szervezetébe, a viccesebbek szerint a villásreggelijét fogyasztotta el. Ám mint kiderült, a kanadai nemzeti bajnok valójában bikarbonát gélt evett, ami segít ellensúlyozni a tejsav felhalmozódásának negatív hatásait.

– Maurten bikarbonát volt, nagyon hatásos, szeretem használni. Az az egy probléma van vele, hogy csak öt órán át tart a hatása – mondta a verseny után Woods, magyarázatot adva a formabontó étkezésének időzítésére is.

A 195 fős mezőnyben Michael Woods végül az 54. helyen végzett, de a 39.  helyezettel azonos időt ért el, és 12:09 perccel maradt el a győztes Tadej Pogacar 6:27:30 órás időeredményétől.

Valter Attila 27. lett (6:36 perc hátrány), Dina Márton a 78. helyen ért célba (19:23 perc hátrány).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.