Kiderült, Ronaldo az éjjel a gólja után miért hagyta el a jellegzetes gólörömét + videó

Az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligájában hétfő este a szaúdi al-Nasszr hazai pályán 2-1-re legyőzte a katari al-Rajjan csapatát. Cristiano Ronaldo is betalált, és a sokadik mérföldkőhöz érkezett pályafutása során. A 39 éves portugál klasszis a harmincas éveiben már több gólt szerzett, mint a húszas éveiben. A jellegzetes gólörömét azonban Ronaldo most elhagyta, az ötszörös aranylabdás helyette édesapjára emlékezett, aki ezen a napon lett volna 71 éves.

2024. 10. 01. 8:52
Cristiano Ronaldo most nem ünnepelt, hanem édesapjára emlékezett Fotó: X/Cristiano RonaldoFotó: X/Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo most nem ünnepelt, hanem édesapjára emlékezett Forrás: X/Cristiano Ronaldo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ázsiai BL alapszakaszában az al-Nasszr az első meccsén idegenben csak 1-1-et játszott egy iraki csapattal Bagdadban, de a második fordulóban hétfő este hazai pályán 2-1-re nyert a katari  al-Rajjan ellen. A vezetést Sadio Mané szerezte meg az első félidő hosszabbításában, majd a 76. percben Cristiano Ronaldo ballal tekert a jobb felső sarokba. A vendégek a 87. percben szépítettek, de ez nem ronthatta el a hazaiak örömét (2-1).

Ronaldo szerezte az al-Nasszr második gólját
Ronaldo szerezte az al-Nasszr második gólját (Forrás: X/al-Nasszr)

 

Cristiano Ronaldo sokadik mérföldköve

A statisztikusok gyorsan rámutattak, hogy Ronaldo a sokadik mérföldkőhöz érkezett pályafutása során. A 39 éves portugál klasszis a harmincas éveiben már több gólt szerzett, mint a húszas éveiben. Ráadásul kevesebb meccsen!

A harmincas éveiben 523 meccsen 441-szer volt eredményes, a húszas éveiben pedig 596 meccsen 440 gólt szerzett.

Ronaldo statisztikája
Ronaldo statisztikája (Forrás: X/OneFootball)

Ám a hétfői, „történelmi” találatát nem követte a jellegzetes gólöröme. Ronaldo a két karját az ég felé emelve futott ki a szögletzászlóhoz. Utóbb kiderült, ezen a napon lett volna édesapja 71 éves, akit 2005-ben veszített el; Ronaldo akkor 20 éves volt.

– Szomorú vagyok, hogy apám nem látja, mire jutottam az életemben... – mondta hétfő éjjel a találkozó után Cristiano Ronaldo.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.