Guardiola megdöbbenhetett, hogy a Slovan edzője kihez hasonlította + videó

Ma kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakasza, a legnagyobb érdeklődés pedig az Arsenal–Paris Saint-Germain és a Leverkusen–Milan találkozókat övezi. A Manchester City a Slovan Bratislava vendége lesz. A City trénere, Pep Guardiola megdöbbenhetett, hogy a Slovan vezetőedzője, Vladimír Weiss kihez hasonlította a tegnapi sajtótájékoztatón.

2024. 10. 01. 5:18
Pep Guardiola a tegnapi sajtótájékoztatón
Pep Guardiola a tegnapi sajtótájékoztatón Forrás: X/Manchester City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában már túl vagyunk az első fordulón, de még most is érdemes röviden szólni az új lebonyolításról. A ligarendszerű alapszakaszban a 36 csapat egy tabellán szerepel, valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik, az erősorrendek alapján meghatározott négy kalap mindegyikből két gárdával. Az első nyolc helyezett egyenesen jut a nyolcaddöntőbe, a 9–24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdenek meg a 16 közé kerülésért, az utolsó 12 alakulat pedig kiesik. Az első forduló után a Bayern München áll az első helyen, amely két hete hazai pályán 9-2-re kiütötte a Dinamo Zagrebet, a második Celtic pedig otthon 5-1-re verte a Slovan Bratislavát. A első körben a 18 meccsből csak három végződött döntetlenre, vagyis 15 csapat rendelkezik három ponttal, közöttük a gólkülönbség rangsorol; szerda estére azonban nagyot változhat a tabella.

Forrás: X/UEFA Champions League

Az Arsenal a Paris Saint-Germain ellen 

A második forduló mai játéknapján olyan meccs nem lesz, amelyen két „első kalapos” csapat csap össze, de két rangadó így is van a műsorban. Az Arsenal (2. kalap) a Paris Saint-Germaint (1.) fogadja, a Bayer Leverkusen (2.) pedig a Milant (2.). Az Arsenal a Premier League-ben a 6. forduló után a harmadik helyen áll, négy győzelme és két döntetlenje van, a BL-ben 0-0-s döntetlennel kezdett az Atalanta otthonában. A PSG a francia bajnokságban a papírformának megfelelően vezet – ötször nyert egy döntetlen mellett, és 20-5-ös a gólkülönbsége –, a Bajnokok Ligáját viszont nyögvenyelősen kezdte. Ugyan hazai pályán 1-0-ra nyert a Girona ellen, a győzelmét a 90. percben a BL-újonc spanyolok kapusának szarvashibája, öngólja jelentette.

Meg kell említeni, hogy a londoniak április, a párizsiak május óta nem kaptak ki tétmérkőzésen. Az egymás elleni mérleg az angol együttesnek kedvez: tétre menő összecsapáson három döntetlen mellett egy 1994-es Arsenal-siker áll. Az Ágyúsok szombaton a Premier League-ben jól tüzeltek, otthon 4-2-re nyertek a Leicester City ellen.

Folytatódik a Leverkusen BL-parádéja?

A Bundesligában címvédő Bayer Leverkusen két hete parádézott a Feyenoord otthonában, 4-0-ra győzött, most pedig azt a Milant fogadja, amely otthon 3-1-re kikapott a Liverpooltól. (Az angolok harmadik gólját Szoboszlai Dominik szerezte.) A gyógyszergyáriak szombaton 1-1-et játszottak a Bayern München otthonában, de a bajnokságban csak negyedikek, mert egyszer már kikaptak, még augusztus végén 3-2-re Lipcsében. A Milan a Serie A-ban a harmadik helyen áll, de azonban otthon sem veretlen, Parmában kapott ki 2-1-re. Múlt pénteken viszont otthon 3-0-ra elintézte a Leccét, és az olaszok így egy nappal többet pihenhettek a mai meccsre. S bíznak benne, hogy ma nem folytatódik a Leverkusen BL-parádéja.

– A Milan a Bajnokok Ligája történelmét jelenti. Mindig követtem őket, Arrigo Sacchi és Fabio Capello kora óta. Nagyszerű játékosaik voltak és vannak, megtiszteltetés számunkra, hogy velük találkozunk. Meglátjuk, milyen játékot tudunk majd játszani, de főszereplők akarunk lenni, és készen állunk a feladatra – mondta a tegnapi  sajtótájékoztatón Xabi Alonso, a Leverkusen vezetőedzője.

Ma egyetlen találkozót rendeznek, amelyen két olyan csapat csap össze, amely győzött az első fordulóban. A Celtic nagy meccséről szóltunk, és a skótok az előző BL-kiírásban döntős Dortmundnál vizitálnak. A németek két hete a Club Brugge otthonában 3-0-ra diadalmaskodtak. A Premier League-ben címvédő Manchester City otthon nem bírt az Interrel (0-0), ma Pozsonyban a Celtic által legázolt Slovan Bratislava ellen nem illene botlania.

Vladimír Weiss, Pep Guardiola és Antoni Gaudí

Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője a tegnapi sajtótájékoztatón nagy tisztelettel nyilatkozott a Manchester Cityről és vezetőedzőjéről, Pep Guardioláról:

– A világ egyik legjobb csapatát üdvözölhetjük. Egy évvel ezelőtt megnyerték a Bajnokok Ligáját, és nemcsak ennek a meccsnek, hanem az egész BL-nek a favoritjai. Ki kell élveznünk, hogy velük játszhatunk. Úgy gondolom, hogy a szurkolóink támogatásával elérhetjük a határainkat. Pep Guardiolát Antoni Gaudíhoz hasonlítanám. Ő is valami olyasmit épített, amit senki sem érthet, és ő egy zseni. A hozzáállásával és kreativitásával megváltoztatta a futballt.

Gaudí a katalánok világhírű építésze (1852-1926), fő műve Barcelonában a Sagrada Família, de a Güell park, a Casa Batlló és a Casa Milà is az ő munkásságának remekei, a leghíresebbeket ITT lehet megtekinteni.

A Barcelona korábbi klasszisa és trénere, az ugyancsak katalán Guardiola megdöbbenhetett, hogy Gaudíhoz hasonlították, de erre csak büszke lehet. 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló, mai műsor:

Red Bull Salzburg (osztrák)–Brest (francia) 18.45
VfB Stuttgart (német)–Sparta Praha (cseh) 18.45
Internazionale (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 21.00
Borussia Dortmund (német)–Celtic Glasgow (skót) 21.00
FC Barcelona (spanyol)–Young Boys (svájci) 21.00
Bayer Leverkusen (német)–AC Milan (olasz) 21.00
Arsenal (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00
PSV Eindhoven (holland)–Sporting Lisboa (portugál) 21.00
Slovan Bratislava (szlovák)–Manchester City (angol) 21.00.

Az első forduló legszebb góljai az UEFA YouTube-csatornáján tekinthetők meg:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.