Rossi mai sajtótájékoztatója előtt kiszivárgott: Szalai Ádám visszatér a válogatotthoz!

Marco Rossi ma 13 órakor ismerteti a keretét labdarúgó-válogatottunk közelgő Nemzetek Ligája-meccseire. Az M4 Sport azonban azt már délelőtt kiszivárogtatta, hogy Szalai Ádám visszatér a nemzeti csapatoz, áveszi a a Honvéd vezetőedzőjének kinevezett Laczkó Zsolt helyét Rossi edzői stábjában.

Forrás: M4 Sport2024. 10. 01. 11:02
Szalai Ádám Fotó: Csudai Sándor
Szalai Ádám Fotó: Csudai Sándor Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az M4 Sport információi szerint Szalai Ádám veszi át a Honvéd vezetőedzőjének kinevezett Laczkó Zsolt helyét Marco Rossi edzői stábjában a magyar labdarúgó-válogatottnál” – közölte ma délelőtt az M4 Sport a honlapján.

Szalai Ádám
Szalai Ádám utolsó klubcsapata a svájci FC Basel volt Fotó: FC Basel

Szalai Ádám játékoskarrierje során 86-szor volt válogatott és 26 gólt szerzett, 28-szor pedig csapatkapitányként vezette a gyepre a nemzeti tizenegyet. A 2016-os Európa-bajnokságon az osztrákok ellen, míg a 2020-as (2021-ben rendezett) kontinenstornán a németek ellen talált be. A válogatottól a 2022. szeptember 26-i, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést követően vonult vissza, pályafutását 2023 júniusában fejezte be. Utolsó klubcsapata a svájci FC Basel volt.

 

Szalai Ádám első edzői megbízását kapja

A 36 éves Szalai Ádám első edzői megbízását kapja, és a Honvéd vezetőedzőjének még augusztusban kinevezett Laczkó Zsolt helyét veszi át Marco Rossi szakmai stábjában.

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában október 11-én Hollandiát fogadja a Puskás Arénában – amely szintén új másodedzőt nevezett ki a korábbi 48-szoros válogatott Wim Jonk személyében –, három nappal később pedig Boszniában lép pályára Marco Rossi csapata. Az M4 Sport élőben közvetíti mindkét találkozót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.