Mourinho a Manchester United elleni piros lapja után: Ezért ő a világ egyik legjobb bírója

Továbbra is nyeretlen, igaz, egyben veretlen is a Manchester United a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában. Az angol csapat csütörtök este 1-1-es döntetlent játszott a török Fenerbahce otthonában, amelynek kispadján a Manchester United korábbi edzője, José Mourinho ült. Legalábbis az 57. percig, amikor olyan hevesen reklamált tizenegyest, hogy a piros lap került elő Clément Turpin játékvezető zsebéből.

2024. 10. 25. 7:29
Fenerbahce's Portuguese coach José Mourinho (C) reacts to French referee Clément Turpin (R) piros lap UEFA Europa League, Európa-liga Fenerbahce SK and Manchester United at the Sukru Saracoglu Stadium in Istanbul on October 24, 2024. (Photo by Ozan KOSE / AFP)
José Mourinho hitetlenkedik a piros lapja után Fotó: AFP/Ozan Kose
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho a volt csapata, a Manchester United ellen mérkőzhetett az Európa-liga alapszakaszában, s a találkozó előtt felidézte, hogyan nyerte meg a sorozatot az angol csapattal. Sőt azt is kifejezte: lehet, hogy még angol bajnok is lesz a MU-val, ha a Manchester City elleni vizsgálatok miatt az égszínkékeket megfosztják a 2017/18-as idény Premier League-győzelmétől, mert akkor az arany a második helyezettnek járhatna. Mourinho a Fenerbahce és a Manchester United mérkőzése alatt sem fogta vissza magát, reklamálásért piros lapot kapott, majd az 1-1-re végződött találkozó után tett nyilatkozata is tele volt gyöngyszemekkel.

Fenerbahce v Manchester United - UEFA Európa-liga ISTANBUL, TURKIYE - OCTOBER 24: Referee Clement Turpin shows a red card piros lap to Fenerbahce head coach Jose Mourinho and sent him off the field during the UEFA Europa League week 3 football match between Fenerbahce and Manchester United at Ulker Stadium in Istanbul, Turkiye on October 24, 2024. Jose Mourinho followed the rest of the game from the stands. Serhat Cagdas / Anadolu (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU / Anadolu via AFP)
José Mourinho a piros lap miatt a Manchester United elleni mérkőzés hajráját már a lelátóról nézte. Fotó: Anadolu via AFP/Serhat Cagdas

Mourinho a második félidőben, már 1-1-es állásnál tizenegyest reklamált, ám a VAR-vizsgálatok megerősítették Clément Turpin pályán hozott ítéletét: Osayi feldobta magát Ugarte mellett, nem járt büntető.

 

José Mourinho gratulált a játékvezetőnek, az UEFA is megkapta a magáét

– Hihetetlen dolgot állított a játékvezető. Azt mondta, hogy egyszerre látta a büntetőterületen belüli esetet és az oldalvonal melletti viselkedésemet. 

Gratulálok neki, ez teljesen hihetetlen. Százhatvan km/h-val az egyik szeme a büntetős esetet figyelte, a másik a kispadot. Ezért ő a világ egyik legjobb bírója

nyilatkozott Mourinho a szokásos stílusában a piros lapról.

A portugált arról is megkérdezték, hogy fellebbez-e az ítélet ellen.

– Ha fellebbezek, kapok egy hat hónapos eltiltást, a Sevilla–Roma budapesti El-döntő óta tudom, hogy nincs mit tenni. 

Talán jobb, ha legközelebb olyan csapatnál vállalok munkát, amelyik nem szerepel UEFA-sorozatban.

– Ha a Premier League alsóházából egy csapatnak szüksége lenne rám két év múlva, készen állok.

 

Mourinho a Manchester United kapusát dicsérte

Jelen állás szerint ez akár Mourinho volt klubja, a Manchester United is lehet, amely történelmi mélységeket él át Erik ten Hag irányítása alatt. A holland mester ezúttal sem örülhetett győzelemnek, pedig Christian Eriksen góljával vezetett a Manchester United Isztambulban, de a második félidő elején Juszef En-Nesziri kiegyenlített.

Mourinho szerint pedig a Manchester United még örülhet is az egy pontnak.

– Lenyűgözően játszottunk. Tudom, az angol média majd azt mondja, hogy a Manchester United nem játszott jól, de az igazság az, hogy mi nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, jobbak voltunk náluk. André Onana két fantasztikus védést mutatott be tíz másodpercen belül, ő mentett pontot a csapatának – mondta Mourinho, aki szerint a MU híveinek nem kell aggódniuk, az angol csapat tovább fog jutni az Európa-liga kieséses szakaszába.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Onana az alábbi dupla bravúrját még 1-0-s angol vezetésnél mutatta be.

 

A Manchester United és a Ferencváros egy szinten

Három forduló után a Manchester United három döntetlent tud felmutatni, ugyanúgy három pontja van, mint a Ferencvárosnak, amely csütörtökön 1-0-ra legyőzte a Nice-t.

A tabellán egyelőre mind a MU, mind a Ferencváros továbbjutó helyen áll, ahogy öt pontjával a Fenerbahce is, de még öt forduló hátra van az alapszakaszból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.