Az ellenfél szurkolóit hergelte, majd rajta ment el a meccs + videó

Hihetetlen végjátékot hozott a Washington Commanders és a Chicago Bears mérkőzése az NFL alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A Chicago védője, Tyrique Stevenson már a győzelmet ünnepelte a hazai szurkolóknak mutogatva, majd észrevette, hogy zajlik a játék, és nagy sietségében megnyerte a meccset az ellenfélnek.

2024. 10. 28. 9:53
NFL Chicago Bears at Washington Commanders hail mary Tyrique Stevenson
Tyrique Stevenson itt is lemaradt, de nem ez volt a sorsdöntő hibája Fotó: Imagn Images/Geoff Burke
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei NFL-draft első és második kiválasztottja csapott össze a profi amerikaifutball-liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Drámai végjáték után az 1/2-es Jayden Daniels és a Washington Commanders kerekedett felül az 1/1-es Caleb Williams és a Chicago Bears ellen. Igaz, a 18-15-ös fővárosi sikerhez kellett Tyrique Stevenson elképesztő bakija is.

The Chicago Bears tip a deep pass that Washington Commanders wide receiver Noah Brown (85) caught for a game-winning touchdown on the final play of the fourth quarter Sunday, Oct. 27, 2024, at Northwest Stadium in Landover, Maryland. (Brian Cassella/Chicago Tribune/TNS/ABACAPRESS.COM - NO FILM, NO VIDEO, NO TV, NO DOCUMENTARYNo Use Tyrique Stevenson NFL Hail Mary
Fotó: TNS/ABACA via Reuters Connect/Brian Cassella

A mérkőzés nagy részében a Washington támadósora haladt jobban a pályán, a Chicago védelme viszont a célterület előtt mindig megállította a Commanderst, amely négy mezőnygólig jutott.

Ahogy az idény korábbi meccsein, úgy ennek a találkozónak a nagy részében is Daniels játszott jobban a két újonc irányító közül, a hajrában viszont Williams megrázta magát, és a Chicago 15-12-re átvette a vezetést.

Hail Mary döntött a Washington Commanders és a Chicago Bears meccsén

Nagyon kevés ideje maradt a Washingtonnak, hogy visszafordítsa a maga javára a mérkőzést. Az utolsó lehetőség az volt, hogy Jayden Daniels a saját térfeléről előredobja a labdát, hátha touchdown lesz belőle.

Ezt a fajta passzt Hail Mary-nek (Üdvözlégy) nevezik, mert ilyen esetben már csak az ima segíthet a hátrányban lévő csapaton. Nos, a Commandersen ezúttal valóban segített: a felpattanó labdát Noah Brown elkapta, a Washington 18-15-re győzött.

– Nem láttam semmit. Abból jöttem rá, hogy nyertünk, ahogy a csapattársaim elkezdtek berohanni a pályára az oldalvonal mellől – mondta Daniels, aki a meccs előtti héten egyáltalán nem edzett sérülés miatt, de a mérkőzésen vállalta a játékot.

A Washington egyelőre az idény meglepetéscsapata; azok után, hogy legutóbb a 2016-os alapszakaszt zárta pozitív mérleggel, most 6-2-vel vezeti az NFC keleti csoportját.

Mit csinált a Chicago Bears védője?

A Chicago Bears a vereség elleni szintén pozitív, 4-3-as mutatóval áll, de az idény legerősebb csoportjában, az NFC északi divíziójában ez is csak az utolsó, negyedik helyre elég a Detroit Lions (6-1), a Green Bay Packers (6-2) és a Minnesota Vikings (5-2) mögött.

A drámai vereség fájdalmát pedig tovább mélyíti egy szurkolói videó, amelyről kiderül: a Chicago védője, Tyrique Stevenson már a washingtoni szurkolókat hergelve ünnepelt, későn vette észre, hogy már elindult a játék, majd pánikszerűen ő ütötte fel a labdát, a lepattanóra teljesen egyedül váró Brown kezébe.

A címvédő Kansas City Chiefs a Las Vegas Raiders elleni 27-20-as győzelmével egyedüli csapatként továbbra is veretlen az idei szezonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.