Taylor Swift futballedző lehet, barátja összeesküvés-elmélet miatt perel

Magyar idő szerint péntek hajnalban a történelmi triplázásra készülő Kansas City Chiefs és a Baltimore Ravens mérkőzésével elkezdődik az NFL alapszakasza. Az új idény előtt a címvédő Chiefs egyik legjobb játékosa, Travis Kelce az amerikaifutballon kívüli eseményekre is reagálni kényszerült, amikor napvilágot látott egy dokumentum, amelyben megjelölték, hogy Kelce és párja, Taylor Swift mikor fog szakítani. A játékos azt is elárulta, hogy Taylor Swift hogyan javítaná tovább a Kansas City Chiefs játékát.

2024. 09. 05. 12:22
Super Bowl - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers - NFL
US singer-songwriter Taylor Swift kisses Kansas City Chiefs' tight end #87 Travis Kelce after the Chiefs won Super Bowl LVIII against the San Francisco 49ers at Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada, February 11, 2024. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)
Kelce Swift előre megírt szakítás
Taylor Swift és Travis Kelce együtt ünnepel a Kansas City Chiefs Super Bowl-győzelme után Fotó: AFP/Patrick T. Fallon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFL tavalyi szezonjának két főszereplője volt: a Kansas City Chiefs, amely tizenkilenc év után első csapatként tudott címet védeni, valamint Taylor Swift, akinek köszönhetően az egyébként is népszerű liga újabb, óriási közönségbázist épített magának. Vannak összeesküvés-elméletek, amelyek szerint az énekesnő és a Chiefs klasszisa, Travis Kelce románca csak üzleti megfontolású megállapodás, és az új NFL-idény rajtja előtt még egy dokumentum is napvilágot látott, amely szerint szeptember 28-án derül ki a menetrend szerinti szakítás. Kelce hamar reagált, hamisítványnak nevezte a dokumentumot, és jogi útra tereli az ügyet. Az amerikaifutballista azt is elárulta a napokban, hogy Taylor Swift már annyira beleásta magát a játék rejtelmeibe, hogy játékokat tervez a Chiefsnek.

Kansas City Chiefs' tight end Travis Kelce scores a touchdown during Super Bowl LVII between the Kansas City Chiefs and the Philadelphia Eagles at State Farm Stadium in Glendale, Arizona, on February 12, 2023. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Taylor Swift Kelce szakítás
Travis Kelce a címvédő Kansas City Chiefs touchdown-gyárosa, de párja, Taylor Swift még több lehetőséget adna neki (Fotó: AFP/Angela Weiss)

– Az elején nem sokat tudott a szabályokról, de nagyon nyitott volt arra, hogy megtanulja a játék lényegét. Annyira belejött, hogy már játékokat tervez, igaz, kissé elfogult, mert ezek a figurák mind rám jönnek ki. Egyelőre még egyik sem jutott el Andy Reid edzőhöz, de ha egyszer megtörténik, biztosra megyek majd, hogy mindenki megtudja, hogy az a játék Taylor ötlete volt – mondta a Kansas City Chiefs sztárja.

Taylor Swift megjelenését kihasználta az NFL

Travis Kelce és Taylor Swift 2023 óta alkot egy párt, s az énekesnő Kelce meccseinek többségén jelen is volt. Az NFL-közvetítésekben természetesen arról is vezetnek statisztikát, hogy Swift jelenlétében 10-3-as volt a Chiefs mérlege, s ebben benne van a legutóbbi Super Bowl is.

Kelce is kihasználta a lehetőségeit, hogy megjelenjen Taylor Swift fellépésein, az Eras Tour egyik londoni koncertjén pedig még a színpadon is ott volt a show szereplőjeként.

Az NFL is kihasználta a románcot, Taylor Swift megjelenésének köszönhetően tovább bővítette egyébként is jelentős szurkolói bázisát, igaz, ezzel a lépéssel néhány régebbi amerikaifutball-kedvelőt magára haragított a liga.

NFL: a Kansas City Chiefs történelmi triplázásra készül

Az új szezon rajtjának közeledtével Kelce természetesen már a Kansas City Chiefs felkészülésére koncentrált. A hagyományoknak megfelelően a címvédő Chiefs mérkőzésével kezdődik az alapszakasz, magyar idő szerint pénteken 2.20-kor a Baltimore Ravens lesz a bajnok ellenfele, amely egyben a Kansas City talán legfőbb főcsoportbeli (AFC) riválisa is lehet az előttünk álló idényben.

Az NFL-ben már a címvédés is ritka, a Kansas City Chiefs duplázása előtt legutóbb tizenkilenc éve fordult elő. Arra viszont még egyáltalán nem volt példa, hogy egy csapat három egymás utáni Super Bowlt is megnyerjen, Kelce és társai idén erre a történelmi tettre készülnek.

A nemzeti főcsoportnak (NFC) idén a tavalyi döntős San Francisco 49ers az esélyese, bár a Super Bowl vesztesei szinte hagyományosan vissza szoktak esni a következő idényre, még akkor is, ha a csapat körüli változások nem utalnak erre. Ha ez a jelenség San Franciscóban is bekövetkezik, az akár a tavalyi meglepetéscsapat, a Detroit Lions történetének első Super Bowl-részvételét is jelentheti.

A héten kezdődő NFL-idény alapszakaszában minden csapat tizenhét mérkőzés vív, mindkét főcsoportból hét csapat jut majd be a rájátszásba, amely 2025. január 11-én kezdődik. Az idény csúcspontját jelentő nagydöntő, azaz a Super Bowl helyszíne ezúttal New Orleans lesz, a nagy meccset 2025. február 9-én rendezik.

Super Bowl: ezzel a játékkal teljesítette a címvédést a Kansas City Chiefs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.